Hoofdgerecht
Linzen met geroosterde wortel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 330 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g Dupuis linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 2 ingelegde citroenen, alleen de schil fijngehakt
- • 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- • 1 grote (of 2 kleine) zure appel
- • 1 bos bospeen, gewassen en loof op een stukje van 3 cm na verwijderd
- • 1 schaaltje munt, grof gehakt
- • ½ citroen, uitgeperst
- • Klein handje koriander, grof gehakt
- • 1½ el olijfolie extra vierge
- • Zout & peper
- • DRESSING:
- • 6 el olijfolie extra vierge
- • 2 el balsamicoazijn
- • 1 grote teen knoflook, fijngeraspt
- • 1 cm gember, geschild en fijngeraspt
- • ¼ tl ahornsiroop
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bospeen met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster beetgaar in ca. 25-30 minuten in de oven.
- Klop intussen alle dressing-ingrediënten door elkaar.
- Doe de linzen in een ondiepe schaal en meng de helft van de chilipeper en een derde van de ingelegde citroen erdoor. Breng op smaak met zout en peper en meng er een beetje van de dressing door.
- Halveer de appel(s), verwijder het klokhuis en snijd in reepjes. Meng door de nog warme wortel, samen met het citroensap, de rest van de chilipeper en ingemaakte citroen, het grootste deel van de verse kruiden en de dressing.
- Strooi de rest van de kruiden over de linzen en schep het wortelmengsel erbovenop.
Boodschappen lijst
- Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bospeen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Groene linzen
2,29 400 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!