Kruidcake
Kruidcake

Bakken

Kruidcake

  • Bakken
  • 6 personen
  • 235 kcal / portie

Ingrediënten lijst

DROOG:
150 g amandelmeel
100 g boekweitmeel
60 g kokosbloesemsuiker
3 el koekkruiden
2 tl bakpoeder
NAT:
150 g appelmoes
50 g kokosolie, gesmolten
3 eieren
OVERIG:
65 g pecannoten, grof gehakt
Ook nodig: cakeblik, ingevet en bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de 5 droge ingrediënten in een kom.
  3. Mix de natte ingrediënten in een andere kom en voeg dan toe aan de droge ingrediënten. Roer met een garde tot een glad beslag. Schep de pecannoten er rustig doorheen.
  4. Doe het beslag over in het cakeblik en strijk glad. Zet in de oven en bak in ca. 40 minuten gaar.
  5. Haal uit de oven en laat 20 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake daarna uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.