Bijgerecht
Koude prei met mosterddressing
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 dunne of 2 dikke preien, schoongemaakt en in schuine stukken
- • 2 eieren, hardgekookt
- • Peterselie, ter garnering
- • Zout of bouillonpoeder
- • MOSTERDDRESSING:
- • 12 el zonnebloemolie
- • 2½ el fijne mosterd
- • 2 el balsamicoazijn
- • 1 el ruwe rietsuiker
- • Scheut worcestershiresaus
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng een pan met water en wat zout of bouillonpoeder aan de kook. Voeg de stukken prei toe. Kook in ca. 6-10 minuten gaar(afhankelijk van de preidikte). Giet af en laat afkoelen.
- Klop alle ingrediënten voor de mosterddressing tot een gebonden, gladde dressing. Leg de afgekoelde prei in de dressing, dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
- Pel vlak voor het serveren de eieren en snijd ze in parten. Verdeel de prei over 4 borden en giet de dressing erover. Garneer met ei en peterselie. Je kunt de preistukken ook gestapeld - netjes of nonchalant- op de borden serveren
Boodschappen lijst
- Pastinaken
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,29 170 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,59 1 kg
removeadd product to cart - Worcestershire saus
3,59 140 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
4,59 500 Ml
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,59 250 ML
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuk
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!