Bijgerecht
Koude prei met mosterddressing
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 dunne of 2 dikke preien, schoongemaakt en in schuine stukken
- • 2 eieren, hardgekookt
- • Peterselie, ter garnering
- • Zout of bouillonpoeder
- • MOSTERDDRESSING:
- • 12 el zonnebloemolie
- • 2½ el fijne mosterd
- • 2 el balsamicoazijn
- • 1 el ruwe rietsuiker
- • Scheut worcestershiresaus
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng een pan met water en wat zout of bouillonpoeder aan de kook. Voeg de stukken prei toe. Kook in ca. 6-10 minuten gaar(afhankelijk van de preidikte). Giet af en laat afkoelen.
- Klop alle ingrediënten voor de mosterddressing tot een gebonden, gladde dressing. Leg de afgekoelde prei in de dressing, dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
- Pel vlak voor het serveren de eieren en snijd ze in parten. Verdeel de prei over 4 borden en giet de dressing erover. Garneer met ei en peterselie. Je kunt de preistukken ook gestapeld - netjes of nonchalant- op de borden serveren
Boodschappen lijst
- Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Worcestershiresaus
4,19 140 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,39 500 Ml
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,79 250 ML
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!