Koolrabinoedels met avocado en pinda's
Koolrabinoedels met avocado en pinda's

Hoofdgerecht

Koolrabinoedels met avocado en pinda's

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 427 kcal / portie

Ingrediënten lijst

75 g rijstnoedels
1 grote koolrabi
½ avocado, in blokjes
½ rode peper
Handje doppinda's, gedopt
Flinke handvol verse koriander
Thaise pittige saus, voor erbij
DRESSING:
1 limoen, sap en rasp
1 teentje knoflook, geperst
1½ el sojasaus
1 el rijstazijn
1 el miso
1 tl geraspte gember

BEreidings wijze

  1. Kook de rijstnoedels, spoel ze af met koud water en laat verder afkoelen.
  2. Mix de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  3. Schil de koolrabi in hele dunne slierten. Leg ze in een kom met de dressing, schep om en laat een kwartier marineren.
  4. Hussel de rijstnoedels, avocado, per en koriander door de koolrabi noedels. Serveer met de pinda's

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst, een recept van De Groene Meisjes.