Knolselderijstamppot met cavolo nero en plantaardige bacon
Knolselderijstamppot met cavolo nero en plantaardige bacon

Hoofdgerecht

Knolselderijstamppot met cavolo nero en plantaardige bacon

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 432 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 knolselderij (ca. 600 g) geschild en in stukken
600 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
200 g cavolo nero (zwarte kool)
180 g plantaardige baconreepjes
100 ml amandeldrink
2 el zonnebloemolie
3 el truffelolie
Zout en zwarte peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappels en knolselderij samen gaar in een ruime pan water met zout.
  2. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een bakpan en bereid de vegetarische bacon zoals het op de verpakking staat vermeld.
  3. Giet de gare aardappels/knolselderij af en stoom kort droog. Stamp ze vervolgens grof door elkaar en schep de cavolo nero erdoor. Roer de truffelolie en amandeldrink erdoorheen en maak op smaak met zout en gemalen peper. Serveer met de vegetarische bacon.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2021