Knolselderijlasagne met paddenstoelen, geitenkaas en hazelnoten
Knolselderijlasagne met paddenstoelen, geitenkaas en hazelnoten

Hoofdgerecht

Knolselderijlasagne met paddenstoelen, geitenkaas en hazelnoten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 572 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g paddenstoelenmix, in plakjes gesneden
250 g mascarpone
100 g geitenkaas, in stukjes verbrokkeld
2 tenen knoflook, geperst
1 à 2 sjalotten, gesnipperd
1 knolselderij (ca 800 gram)
3 el hazelnoten
2 el tijm (de blaadjes), grof gehakt + extra voor erover
1 à 2 el olijfolie + extra voor invetten schaal

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de knolselderij en snijd hem daarna, liefst met de mandoline, in dunne plakjes. Kook de plakjes kort beetgaar in ruim water met zout. Giet af en spoel meteen na met koud water. Dep de plakjes goed droog.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot, knoflook en tijm in ca. 2 minuten glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin in 5 minuten. Haal de pan van het vuur, doe de mascarpone erbij en roer tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep een laagje paddenstoelensaus in een grote, goed ingevette ovenschaal - of 4 kleine, individuele ovenschaaltjes - en leg daarbovenop een dun laagje knolselderijplakjes. Herhaal deze stappen (ca. 3 keer) en eindig met paddenstoelensaus.
  5. Verdeel de geitenkaas erover en bak de lasagne(s) in 30 à 35 minuten goudbruin in de oven. Strooi er in de laatste 10 minuten van de oventijd de hazelnoten over. Garneer naar wens met extra tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025