Soep
Kippensoep met citroen en orzo
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1½ l groentebouillon
- • 200 g cherrytomaten
- • 125 ml witte wijn
- • 100 g orzo
- • 4 sjalotten
- • 3 wortels
- • 2 kipfilets
- • 2 tenen knoflook
- • 1 citroen
- • 2 el olijfolie
- • 1 el roomboter
- • 3 takjes verse tijm of citroentijm
- • 2 tl Herbamare kruidenzout
- • 1 tl gemalen korianderzaad
- • 1 tl versgemalen zwarte peper
BEreidings wijze
- Hak de knoflook fijn, snijd de sjalotjes in ringetjes en rasp de hele citroen. Zet de gietijzeren of soeppan op middelhoog vuur en voeg hier wat olijfolie en klontje roomboter aan toe.
- Laat even smelten en doe dan de knoflook, sjalotjes, citroenzest er bij. Laat een paar minuten smoren en doe dan de kip in de pan er bij. Snijd de wortel in plakjes en doe dit ook in de pan.
- Na een paar minuten blus je het geheel af met de witte wijn. Schenk vervolgens de groente bouillon erbij en laat je een half uur koken. Totdat de kip gaar is en je het met 2 vorken uit elkaar kan trekken.
- Voeg nu ook de cherrytomaatjes en de orzo aan de soep toe en laat nog 15 minuten op laag vuur sudderen. De soep wordt wat dikker doordat de orzo zich volzuigt met de bouillon. Vind je de soep te dik!? Voeg dan nog een klein beetje groentebouillon toe.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,49 30 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Grillo Viognier
11,49 75 cl
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Herbamare kruidenzout original
4,19 125 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen, ambassadeur van Ekoplaza www.thelemonkitchen.nl
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!