Hoofdgerecht
Kip in het pannetje
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg kippenbouten
- • 250 ml rode wijn
- • 3 grote uien, fijngesneden
- • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 2 grote winterpenen, in kleine stukjes
- • 2 lenteuitjes, in stukken
- • 1 gele paprika, in kleine stukjes
- • 1 broccoli, in kleine stukjes
- • 1 groentebouillonblokje
- • 2 el Provencaalse kruiden
- • ½ el kokosolie + 1 el boter
- • ½ el tijm
- • Snufje gemalen gember
- • Snufje gemalen kurkuma
- • Arrowroot om te binden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bak de uien en knoflook aan in een mix van kokosolie en boter. Leg de kippenbouten erbij en giet de rode wijn er direct over. Breng aan de kook, voeg de bouillontablet toe, de tijm, Provençaalse kruiden, gember en kurkuma naar smaak en zet het vuur laag. Laat zo de kip gaar stoven in 1 à 1½ uur.
- Neem de gare kippenbouten uit de pan, laat een beetje afkoelen en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan.
- Voeg de wortelen, paprika en broccoli toe en gaar een paar minuten in het stoofvocht. Breng naar wens op smaak met zout en peper en bind het vocht eventueel met wat arrowroot.
- Bestrooi het gerecht met lente-ui en serveer met zilvervliesrijst, gekookte boekweit (hele korrel) of aardappelen.
Boodschappen lijst
- Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kippenbout
5,17 240 Gram
removeadd product to cart - Gemalen gember
3,19 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Provençaalse kruiden zonder marjolein
3,69 20 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Arrowroot
3,49 150 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Merlot
7,29 75 cl
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!