Kip in het pannetje
Kip in het pannetje

Hoofdgerecht

Kip in het pannetje

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 kg kippenbouten
250 ml rode wijn
3 grote uien, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 grote winterpenen, in kleine stukjes
2 lenteuitjes, in stukken
1 gele paprika, in kleine stukjes
1 broccoli, in kleine stukjes
1 groentebouillontabletje
2 el Provencaalse kruiden
½ el kokosolie + 1 eetl. boter
½ el tijm
Snufje gemalen gember
Snufje gemalen kurkuma
Arrowroot om te binden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bak de uien en knoflook aan in een mix van kokosolie en boter. Leg de kippenbouten erbij en giet de rode wijn er direct over. Breng aan de kook, voeg de bouillontablet toe, de tijm, Provençaalse kruiden, gember en kurkuma naar smaak en zet het vuur laag. Laat zo de kip gaar stoven in 1 à 1½ uur.
  2. Neem de gare kippenbouten uit de pan, laat een beetje afkoelen en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan.
  3. Voeg de wortelen, paprika en broccoli toe en gaar een paar minuten in het stoofvocht. Breng naar wens op smaak met zout en peper en bind het vocht eventueel met wat arrowroot.
  4. Bestrooi het gerecht met lente-ui en serveer met zilvervliesrijst, gekookte boekweit (hele korrel) of aardappelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter