Kinowaburger met venkel
Kinowaburger met venkel

Hoofdgerecht

Kinowaburger met venkel

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 689 kcal / portie

Ingrediënten lijst

130 g volkoren couscous
25 g hazelnoten
2 kinowaburgers
1 krop Romaanse sla (bindsla)
1 venkel
1 nectarine
½ groentebouillonblokje
2 el citroensap
2 el olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Doe de couscous in een grote kom en giet kokend water erover, totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  2. Was de nectarine, verwijder de pit en snijd klein. Was de Romaanse sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0,5 cm en schep om met de olijfolie. Bewaar het venkelgroen voor de garnering. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Meng de nectarine, sla en het citroensap door de volkoren couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet opzij.
  4. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel vervolgens door de volkoren couscous. Rooster de hazelnoten in een droge bakpan in 3 minuten goudbruin. Laat daarna afkoelen op een bord en hak grof.
  5. Verhit olie in een bakpan en bak de kinowaburgers aan beide kanten bruin. Serveer met de couscoussalade en garneer met fijngesneden venkelgroen en hazelnoten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van EkoMenu