Kikkererwtencurry
Kikkererwtencurry

Hoofdgerecht

Kikkererwtencurry

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 745 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 el Indian Korma currypasta
Kokosolie, om in te bakken
800 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
400 g tomatenblokjes (blik)
100 g santen
Scheutje water
3 el amandelschaafsel
2 handenvol korianderblaadjes
500 g spinazie
Voor erbij: 150 g gekookte of gestoomde rijst

BEreidings wijze

  1. Verhit de currypasta in een pan met een beetje (kokos)olie en bak al roerend 2 minuten. Voeg de kikkererwten en de tomatenblokjes toe en laat ca. 5 minuten sudderen zodat het wat inkookt. Schep de santen erbij en voeg een scheutje water toe en laat nog eens 5 minuten sudderen.
  2. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Laat de spinazie, samen met driekwart van de koriander, slinken in een andere pan.
  4. Serveer de curry en spinazie met rijst en garneer met de achtergehouden koriander en het amandelschaafsel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020