Hoofdgerecht
Kikkererwtencurry
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 745 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 el Indian Korma currypasta
- • Kokosolie, om in te bakken
- • 800 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 100 g santen
- • Scheutje water
- • 3 el amandelschaafsel
- • 2 handenvol korianderblaadjes
- • 500 g spinazie
- • Voor erbij: 150 g gekookte of gestoomde rijst
BEreidings wijze
- Verhit de currypasta in een pan met een beetje (kokos)olie en bak al roerend 2 minuten. Voeg de kikkererwten en de tomatenblokjes toe en laat ca. 5 minuten sudderen zodat het wat inkookt. Schep de santen erbij en voeg een scheutje water toe en laat nog eens 5 minuten sudderen.
- Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
- Laat de spinazie, samen met driekwart van de koriander, slinken in een andere pan.
- Serveer de curry en spinazie met rijst en garneer met de achtergehouden koriander en het amandelschaafsel.
Boodschappen lijst
- Tomatenstukjes
1,29 400 Gram
removeadd product to cart - Currypasta korma India
3,99 180 GRAM
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,29 400 Gram
removeadd product to cart - Creamed coconut (santen)
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,19 50 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 300 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
3,69 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!