Kikkererwtencouscous met gegaarde kip en pruimen
Kikkererwtencouscous met gegaarde kip en pruimen

Hoofdgerecht

Kikkererwtencouscous met gegaarde kip en pruimen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 497 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g kikkererwtencouscous
300 g kippendijfilet
150 ml witte wijn
5 pruimen
2 (winter)penen, geschild en in kleine blokjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 el olijfolie
2 el harissa
Zout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Kruid de kippendijen met zout en peper. Verhit een braadpan met de olijfolie en braad de kippendijen goudbruin. Voeg de harissa, ui en knoflook toe en blus het af met de witte wijn en 150 ml water.
  3. Voeg de wortel toe aan de pan met kippendijen en doe de deksel erop. Laat het gedurende 45 minuten op laag vuur sudderen. Ontdoe de pruimen van de pit en snijd in partjes voeg deze na 30 min toe.
  4. Serveer met de couscous.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 60 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst