Hoofdgerecht
Kikkererwtencouscous met gegaarde kip en pruimen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 497 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g kikkererwtencouscous
- • 300 g kippendijfilet
- • 150 ml witte wijn
- • 5 pruimen
- • 2 (winter)penen, geschild en in kleine blokjes
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 3 el olijfolie
- • 2 el harissa
- • Zout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens afkoelen.
- Kruid de kippendijen met zout en peper. Verhit een braadpan met de olijfolie en braad de kippendijen goudbruin. Voeg de harissa, ui en knoflook toe en blus het af met de witte wijn en 150 ml water.
- Voeg de wortel toe aan de pan met kippendijen en doe de deksel erop. Laat het gedurende 45 minuten op laag vuur sudderen. Ontdoe de pruimen van de pit en snijd in partjes voeg deze na 30 min toe.
- Serveer met de couscous.
Boodschappen lijst
- Harissa
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten couscous
4,89 400 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
7,66 215 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 60 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!