Hoofdgerecht
Kabeljauwfilet met venkel-roomsaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g venkel
- • 200 g kabeljauwfilet
- • 170 g volkoren fusili
- • 75 ml crème fraîche
- • 2 rode uien
- • ½ groentebouillonblokje
- • Klontje roomboter
- • 1 el bakolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Was en snijd de venkel in vieren, verwijder de onderkant en uitsteeksels. Snijd de venkelknol in dunne reepjes. Bewaar de venkelstelen en het venkelgroen en leg opzij. Bereid de bouillon met 200 ml water.
- Verhit bakolie in een hapjespan of braadpan en bak de venkel 2-3 minuten op een hoog vuur. Giet de bouillon bij de venkel en laat afgedekt 10 minuten stoven op een laag vuur. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en voeg de crème fraîche toe. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
- Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de venkelstelen in dunne plakjes. Verhit olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en bak de uien en venkelstukjes zacht en glazig (5-10 minuten).
- Verhit water en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet het water af.
- Verwarm olie of roomboter in een koekenpan en bak de kabeljauw aan beide zijden net gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kabeljauw met de rode ui en pasta op het bord en schenk de venkel roomsaus erover. Garneer met wat venkelgroen.
Boodschappen lijst
- Volkoren fusilli
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,79 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Het is ook heel erg lekker om de vis een krokant korstje te geven van fijngemalen broodkruim met knoflook en verse dille.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!