Kabeljauwfilet met venkel-roomsaus
Kabeljauwfilet met venkel-roomsaus

Hoofdgerecht

Kabeljauwfilet met venkel-roomsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g venkel
200 g kabeljauwfilet
170 g volkoren fusili
75 ml crème fraîche
2 rode uien
½ groentebouillonblokje
Klontje roomboter
1 el bakolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Was en snijd de venkel in vieren, verwijder de onderkant en uitsteeksels. Snijd de venkelknol in dunne reepjes. Bewaar de venkelstelen en het venkelgroen en leg opzij. Bereid de bouillon met 200 ml water.
  2. Verhit bakolie in een hapjespan of braadpan en bak de venkel 2-3 minuten op een hoog vuur. Giet de bouillon bij de venkel en laat afgedekt 10 minuten stoven op een laag vuur. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en voeg de crème fraîche toe. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de venkelstelen in dunne plakjes. Verhit olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en bak de uien en venkelstukjes zacht en glazig (5-10 minuten).
  4. Verhit water en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet het water af.
  5. Verwarm olie of roomboter in een koekenpan en bak de kabeljauw aan beide zijden net gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de kabeljauw met de rode ui en pasta op het bord en schenk de venkel roomsaus erover. Garneer met wat venkelgroen.

Boodschappen lijst

Tips

Het is ook heel erg lekker om de vis een krokant korstje te geven van fijngemalen broodkruim met knoflook en verse dille.