Kabeljauw met pastinaakpuree en wortelsaus
Kabeljauw met pastinaakpuree en wortelsaus

Hoofdgerecht

Kabeljauw met pastinaakpuree en wortelsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 liter melk
800 g pastinaak, geschild en in kleine blokjes
100 g ongezouten boter, in kleine blokjes
4 stukken kabeljauwfilet met vel
Olijfolie, om in te bakken
Paar blaadjes basilicum (garnering)
WORTELSAUS:
500 ml groentebouillon
250 g waspeen, geraspt
½ ui, gesnipperd
1 laurierblad
1 kruidnagel
1 tl suiker
Scheutje room
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng de melk aan de koek. Voeg de pastinaak toe en kook in 5-10 minuten gaar.
  2. Schep de pastinaak met een schuimspaan uit de pan in een keukenmachine. Draai tot een egaal mengsel en voeg daarna al draaiend de boter toe. Breng de puree op smaak met zout en peper. Voeg naar wens een beetje van de melk toe voor een dunnere puree. Houd warm.
  3. Fruit de ui in de boter in een pan en voeg dan de waspeen, suiker, kruidnagel en laurierblad toe. Roer goed door, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Haal de kruidnagel en het laurierblaadje uit de pan en pureer de inhoud tot een saus met een staafmixer. Maak de saus af met een scheutje room, zout en peper.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een bakpan en bak de kabeljauwfilets op de huid 3-4 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant 2-3 minuten tot de vis gaar is. Serveer op voorverwarmde borden met de puree en saus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst