Hoofdgerecht
Kabeljauw met aardappeltjes en spinazie
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 405 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g aardappelen, geschild en in stukjes
- • 50 g boter
- • Klein handje dille, fijngehakt
- • 1 el grove mosterd
- • 4 stukjes kabeljauwfilet
- • 3 el zonnebloemolie
- • Sap van ¼ citroen
- • 500 g panklare jonge spinaziebladeren
- • Peper en zout
BEreidings wijze
- Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water, giet af en meng ze met de helft van de boter, de dille en de mosterd. Zet opzij.
- Bak de kabeljauwfilets in de zonnebloemolie op hoog vuur aan 1 kant, blus af met de rest van de boter en het citroensap en zet het vuur laag. Breng de vis op smaak met zout en draai de filets om. Laat op laag vuur kort doorgaren. Haal de vis uit de pan en houd warm.
- Meng de spinazieblaadjes met de bakboter, laat deze kort slinken en vermeng ze met de mosterdaardappelen. Warm goed door.
- Serveer de vis op het aardappel-spinaziemengsel.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,59 250 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Dille
3,29 35 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!