Japanse soba noedels met zalm en garnalen
Japanse soba noedels met zalm en garnalen

Hoofdgerecht

Japanse soba noedels met zalm en garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 461 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g zalmfilet, in reepjes van 2 cm
200 g soba noedels
135 g taugé
100 g grote garnalen
4 radijsjes, in vieren
1 rode peper, fijngesneden
1 limoen, het sap
1 paksoi, in reepjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
3 el sojasaus
1½ el oestersaus
2 tl palmsuiker of kokosbloesemsuiker
Handje koriander & bieslook, fijngesneden
Scheutje olie
Optioneel: sesamzaadjes, voor erover

BEreidings wijze

  1. Hussel in een kom de knoflook met de sojasaus, oestersaus, limoensap, pepertje, palmsuiker en 3 el water. Doe de stukjes zalm en de garnalen erbij en dek de kom af. Nu kan de Japanse smaak lekker in de vis trekken.
  2. Kook de noedels iets korter dan op de verpakking staat aangegeven. Giet af en spoel direct met koud water na.
  3. Zet een grote (wok)pan op het vuur en verhit een scheut olie, wok de taugé en paksoi kort en haal uit de pan.
  4. Zet het vuur lager en bak de gehele inhoud van het bakje gemarineerde vis. Het duurt ca. 2 minuten voor de vis gaar genoeg is.
  5. Voeg nu de groenten, de radijsjes, noedels en een beetje geknipte bieslook en koriander toe en laat nog even kort garen op laag vuur.
  6. Schep alles om en serveer direct. Garneer eventueel met sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter