Indische rijstschotel
Indische rijstschotel

Hoofdgerecht

Indische rijstschotel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 422 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g (witte) rijst, gekookt en afgekoeld
400 g kipdijbeenfilet, in reepjes of blokjes
250 g witte kool, in reepjes
100 g taugé
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 prei, in ringen
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
2 el tamari
1 el olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een wok of grote bakpan en bak de stukjes kip rondom bruin, bestrooi met zout en peper en laat ± 10 minuten garen.
  2. Voeg de prei, ui, kool, peper en knoflook toe en bak alles al omscheppend beetgaar in 1 à 2 minuten.
  3. Schep de rijst, taugé en tamari erdoor en bak alles al omscheppend nog eens 5 minuten. Proef en voeg indien gewenst nog wat extra tamari toe.

Boodschappen lijst

  • product
    Prei

    2,19 2 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte kool

    2,99 800 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte pandanrijst

    2,89 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tamari (strong)

    5,19 250 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Taugé

    1,39 135 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kip dijlapjes

    9,24 330 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter