Hoofdgerecht
Indische rijstschotel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 422 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g (witte) rijst, gekookt en afgekoeld
- • 400 g kipdijbeenfilet, in reepjes of blokjes
- • 250 g witte kool, in reepjes
- • 100 g taugé
- • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 prei, in ringen
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
- • 2 el tamari
- • 1 el olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een wok of grote bakpan en bak de stukjes kip rondom bruin, bestrooi met zout en peper en laat ± 10 minuten garen.
- Voeg de prei, ui, kool, peper en knoflook toe en bak alles al omscheppend beetgaar in 1 à 2 minuten.
- Schep de rijst, taugé en tamari erdoor en bak alles al omscheppend nog eens 5 minuten. Proef en voeg indien gewenst nog wat extra tamari toe.
Boodschappen lijst
- Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte pandanrijst
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Tamari (strong)
5,99 250 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!