Indische rijstschotel
Indische rijstschotel

Hoofdgerecht

Indische rijstschotel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 422 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g (witte) rijst, gekookt en afgekoeld
400 g kipdijbeenfilet, in reepjes of blokjes
250 g witte kool, in reepjes
100 g taugé
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 prei, in ringen
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
2 el tamari
1 el olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een wok of grote bakpan en bak de stukjes kip rondom bruin, bestrooi met zout en peper en laat ± 10 minuten garen.
  2. Voeg de prei, ui, kool, peper en knoflook toe en bak alles al omscheppend beetgaar in 1 à 2 minuten.
  3. Schep de rijst, taugé en tamari erdoor en bak alles al omscheppend nog eens 5 minuten. Proef en voeg indien gewenst nog wat extra tamari toe.

Boodschappen lijst

  • product
    Taugé

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Prei

    2,99 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte kool

    3,59 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte pandanrijst

    1,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tamari (strong)

    5,99 250 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Gele uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kip dijlapjes

    8,15 215 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter