Indiase wortelmuffins met witlof-peersalade
Indiase wortelmuffins met witlof-peersalade

Bakken

Indiase wortelmuffins met witlof-peersalade

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

300 g winterpeen, grof geraspt en vocht uitgedrukt
200 g amandelmeel
125 g parmigiano reggiano, geraspt
100 ml (plantaardige) melk
50 g havermout
30 g pompoenpitten
7 g bakpoeder
4 eieren, losgeklopt
1 tl zwarte komijnzaad (nigella)
Zout
Keukenbenodigdheden:
Muffintray met 12 holtes, bekleed met papieren of siliconen vormpjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het amandelmeel met de havermout, bakpoeder, pompoenpitten, parmezaan, kurkuma, nigella, peper en zout.
  3. Dep de geraspte wortel droog.
  4. Voeg eieren, melk en wortel toe aan het amandelmeel-kaasmengsel en meng goed.
  5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak goudbruin en gaar in ca. 20 minuten in de oven.

Boodschappen lijst