Hoofdgerecht

Indiase curry met pudla en eieren

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 156 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 el plantaardige olie
2 uien, in dunne halve ringen
1 el geraspte verse gember
5-6 tenen knoflook, fijngehakt
1 el korianderzaad gemalen
½ tl komijnzaad gemalen
½ tl geelwortel gemalen
½ tl cayennepeper gemalen
1 tl paprika gemalen (paprikapoeder)
4 el halfvolle yoghurt
2 tomaten, in kleine stukjes
350 ml groentebouillon
100 ml (soja/slag)room
¼ tl garam masala
½ rode peper, kleingehakt
6 hardgekookte eieren, gepeld en in de lengte gehalveerd
klein handje gehakte korianderblaadjes
Voor de Pudla:
200 g kikkererwtenmeel (Joannusmolen)
50 g bloem
2 tl komijnzaad
1½ tl geelwortel gemalen
± 1 tl zout
½ tl peper
250 ml koud water
2 tl geraspte verse gember
2 tomaten, in kleine stukjes
1 rode paprika, in kleine stukjes
olie om te bakken

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een grote pan. Bak de uien in 6 à 7 minuten bruin. Voeg de gember en knoflook toe en roerbak een paar minuten. Doe de gemalen koriander, komijn, geelwortel, cayennepeper en paprika erbij en roerbak ca. 10 seconden mee. Voeg eetlepel voor eetlepel de yoghurt toe, en daarna de tomaten. Kook 3 à 4 minuten.
  2. Giet de bouillon erbij en breng rustig aan de kook. Zet het vuur laag en laat de curry 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen. De saus moet dik worden.
  3. Voeg de room, garam masala en peper toe en roer door.
  4. Leg de hardgekookte eieren in een enkele laag in de saus met de opengesneden kant naar boven. Bestrooi met koriander en serveer met pudla’s.
  5. Meng het kikkererwtenmeel met de bloem, komijnzaad, geelwortel en zout en peper in een kom. Giet het water erbij en roer tot een beslag.
  6. Voeg gember, tomaat en paprika toe.
  7. Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en bak goudbruine, knapperige pannenkoekjes van het beslag, steeds 2 per keer, in ca. 5 minuten. Serveer met de curry.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Als basis van de pudla wordt er glutenvrij kikkererwtenmeel gebruikt. Dit glutenvrije meel van gedroogde, gemalen kikkererwten heeft een licht notige smaak en is ontzettend veelzijdig in gebruik. Lekker om bijvoorbeeld pannenkoekjes of wraps van te maken, maar ook ideaal als bindmiddel van soepen en sauzen.