Hoofdgerecht
Indiase curry met pudla en eieren
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 156 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 350 ml groentebouillon
- • 100 ml room
- • 6 hardgekookte eieren, gepeld en in lengte gehalveerd
- • 5-6 tenen knoflook, fijngehakt
- • 2 uien, in dunne halve ringen
- • 2 tomaten, in kleine stukjes
- • ½ rode peper, kleingehakt
- • Klein handje korianderblaadjes, gehakt
- • 4 el halfvolle yoghurt
- • 4 el plantaardige olie
- • 1 el verse gember, geraspt
- • 1 el gemalen korianderzaad
- • 1 tl gemalen paprikapoeder
- • ½ tl gemalen komijnzaad
- • ½ tl gemalen kurkuma
- • ½ tl gemalen cayennepeper
- • ¼ tl garam masala
- • PUDLA:
- • 200 g kikkererwtenmeel
- • 50 g bloem
- • 2 tomaten, in kleine stukjes
- • 1 rode paprika, in kleine stukjes
- • 2 tl verse gember, geraspt
- • 2 tl komijnzaad
- • 1½ tl gemalen kurkuma
- • 1 tl zout
- • ½ tl peper
- • Olie om in te bakken
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een grote pan. Bak de uien in 6 à 7 minuten bruin. Voeg de gember en knoflook toe en roerbak een paar minuten. Doe de gemalen koriander, komijn, geelwortel, cayennepeper en paprika erbij en roerbak ca. 10 seconden mee. Voeg eetlepel voor eetlepel de yoghurt toe, en daarna de tomaten. Kook 3 à 4 minuten.
- Giet de bouillon erbij en breng rustig aan de kook. Zet het vuur laag en laat de curry 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen. De saus moet dik worden.
- Voeg de room, garam masala en peper toe en roer door.
- Leg de hardgekookte eieren in een enkele laag in de saus met de opengesneden kant naar boven. Bestrooi met koriander en serveer met pudla’s.
- Meng het kikkererwtenmeel met de bloem, komijnzaad, geelwortel en zout en peper in een kom. Giet hier 250 ml water erbij en roer tot een beslag.
- Voeg gember, tomaat en paprika toe.
- Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en bak goudbruine, knapperige pannenkoekjes van het beslag, steeds 2 per keer, in ca. 5 minuten. Serveer met de curry.
Boodschappen lijst
- Garam masala kruidenmix
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
16,49 1 Liter
removeadd product to cart - Romatomaten
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,29 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,39 40 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,19 1 Liter
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Soja cuisine
1,89 250 ML
removeadd product to cart - Komijnzaad
3,19 40 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,89 40 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwtenmeel
2,79 275 GRAM
removeadd product to cart - Bloemenhoning crème
14,49 900 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,79 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer Als basis van de pudla wordt er glutenvrij kikkererwtenmeel gebruikt. Dit glutenvrije meel van gedroogde, gemalen kikkererwten heeft een licht notige smaak en is ontzettend veelzijdig in gebruik. Lekker om bijvoorbeeld pannenkoekjes of wraps van te maken, maar ook ideaal als bindmiddel van soepen en sauzen.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!