IJstoetje met crunchy topping, fruit en chocowafels
IJstoetje met crunchy topping, fruit en chocowafels

Dessert

IJstoetje met crunchy topping, fruit en chocowafels

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 speltwafels naturel (Biscovit), grof verkruimeld + 2 speltwafels chocolade
Klontje boter
Klein handje amandelschaafsel
Bakje blauwe bessen
3 mandarijnen
1 bak ijs naar keuze

BEreidings wijze

  1. Verkruimel de naturel speltwafels. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kruimels. Doe het amandelschaafsel erbij en laat licht kleuren. Haal alles op tijd uit de pan want het verbrandt snel. Laat afkoelen.
  2. Pel ondertussen de mandarijnen en haal er zoveel mogelijk witte draadjes vanaf. Snijd de 2 chocowafels diagonaal doormidden.
  3. Schep het ijs in mooie coupes en verdeel er de blauwe bessen en partjes mandarijn over. Garneer met het kruimel-amandelmengsel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest