Bakken
Honing-pistachekoeken
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 190 g tarwemeel
- • 170 g honing
- • 60 g boter
- • 50 g rietsuiker
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 tl gemalen gember
- • 1 tl kaneel
- • 1 tl koekkruiden
- • Handvol gehakte, ongezouten pistachenoten
- • Piepklein scheutje melk
BEreidings wijze
- Doe de boter, honing en rietsuiker in een steelpan, zet op het vuur en smelt de boter. Draai het vuur uit en laat ca. 10 minuten staan.
- Zeef het meel met het bakpoeder boven een kom en roer de specerijen erdoor. Doe het meel bij het botermengsel en voeg een klein scheutje melk toe.
- Roer het stevig door elkaar tot het een pindakaas-achtige consistentie heeft. Laat het deeg minimaal 1 uur afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit de een lap van ca. 5 millimeter dik. Steek de koekjes uit (of snijd het deeg in repen). Leg de koekjes met wat ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de gehakte pistachenootjes erover en druk zacht aan.
- Bak de koeken in ca. 10 minuten gaar. Haal uit de oven en laat even op de bakplaat afkoelen en daarna uitharden op een rooster.
Boodschappen lijst
- Koekkruiden
3,59 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen gember
3,19 30 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,95 250 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Pistachenoten
9,49 150 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!