Ontbijt
Havermout-frambozentaartjes
- • Ontbijt
 - • 4 personen
 - • 436 kcal / portie
 
Ingrediënten lijst
- • 125 g volle melk
 - • 125 g volle kwark (Weerribben Zuivel)
 - • 3 eieren
 - • 2 eetl boter, gesmolten
 - • 75 g honing
 - • ½ theel vanille-extract
 - • ½ theel zout
 - • 200 g havermout
 - • 65 g frambozen (ongeveer een half bakje)
 - • ca. 25 g amandelschaafsel
 - • ook nodig: bakvormpjes 4, ingevet
 
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
 - Meng de melk, kwark, ei, boter, honing, vanille-extract en zout door elkaar in een kom. Voeg de havermout en de frambozen toe en schep voorzichtig door elkaar.
 - Zet de ingevette vormpjes op een bakplaat of ovenrooster en schep het beslag erin. Bestrooi met amandelschaafsel en bak in ca. 30-40 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Wordt het amandelschaafsel bovenop te donker? Dek dan af met aluminiumfolie en/of schuif de plaat onderin de oven.
 
Boodschappen lijst
-  Volle melk
1,89 1 Liter
removeadd product to cart -  Volle kwark
5,49 800 Gram
removeadd product to cart -  Eieren
3,99 6 stuks
removeadd product to cart -  Ongezouten boerenboter
5,19 250 Gram
removeadd product to cart -  Vloeibare bloemenhoning
8,19 900 Gram
removeadd product to cart -  Vanille extract
12,49 40 Ml
removeadd product to cart -  Havermout
1,99 600 Gram
removeadd product to cart -  Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart 
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!







