Ontbijt
Havermout-frambozentaartjes
- • Ontbijt
- • 4 personen
- • 436 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 g volle melk
- • 125 g volle kwark (Weerribben Zuivel)
- • 3 eieren
- • 2 eetl boter, gesmolten
- • 75 g honing
- • ½ theel vanille-extract
- • ½ theel zout
- • 200 g havermout
- • 65 g frambozen (ongeveer een half bakje)
- • ca. 25 g amandelschaafsel
- • ook nodig: bakvormpjes 4, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de melk, kwark, ei, boter, honing, vanille-extract en zout door elkaar in een kom. Voeg de havermout en de frambozen toe en schep voorzichtig door elkaar.
- Zet de ingevette vormpjes op een bakplaat of ovenrooster en schep het beslag erin. Bestrooi met amandelschaafsel en bak in ca. 30-40 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Wordt het amandelschaafsel bovenop te donker? Dek dan af met aluminiumfolie en/of schuif de plaat onderin de oven.
Boodschappen lijst
- Volle melk
1,85 1 Liter
removeadd product to cart - Volle kwark
5,39 800 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,99 6 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten boerenboter
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
8,19 900 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Havermout
1,99 600 Gram
removeadd product to cart - Frambozen
4,99 125 Gram
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!