Havermout-frambozentaartjes
Havermout-frambozentaartjes

Ontbijt

Havermout-frambozentaartjes

  • Ontbijt
  • 4 personen
  • 436 kcal / portie

Ingrediënten lijst

125 g volle melk
125 g volle kwark (Weerribben Zuivel)
3 eieren
2 eetl boter, gesmolten
75 g honing
½ theel vanille-extract
½ theel zout
200 g havermout
65 g frambozen (ongeveer een half bakje)
ca. 25 g amandelschaafsel
ook nodig: bakvormpjes 4, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de melk, kwark, ei, boter, honing, vanille-extract en zout door elkaar in een kom. Voeg de havermout en de frambozen toe en schep voorzichtig door elkaar.
  3. Zet de ingevette vormpjes op een bakplaat of ovenrooster en schep het beslag erin. Bestrooi met amandelschaafsel en bak in ca. 30-40 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Wordt het amandelschaafsel bovenop te donker? Dek dan af met aluminiumfolie en/of schuif de plaat onderin de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025