Hoofdgerecht
Hartige taart met koolraap, pompoen en feta
- • Hoofdgerecht
- • 6 personen
- • 415 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 3 eieren
- • 1 koolraap, geschild en in dunne plakjes
- • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- • 150 g feta
- • 125 ml crème fraîche
- • ½ flespompoen, zaadlijsten verwijderd en in dunne plakjes (schillen hoeft niet)
- • 1½ el five spice kruiden
- • Zout & peper
- • Ook nodig: springvorm van 24 cm, ingevet + blindbakknikkers
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg er een vel bakpapier op en daarop de blindbakknikkers zodat het bladerdeeg niet kan ‘rijzen’. Bak het deeg 15 minuten blind in de oven.
- Breng intussen een ruime pan water aan de kook met zout en blancheer hierin de plakjes koolraap kort, ca. 3 minuten, spoel koud af en dep droog.
- Meng in een kom de crème fraîche met de eieren, 5 kruiden, zout en peper goed door elkaar.
- Verdeel koolraap en pompoen laag voor laag in de springvorm en giet er telkens wat van het eiermengsel over; herhaal tot alles op is. Brokkel er daarna de feta over.
- Bak de taart in ca. 55 minuten in de oven gaar. Laat iets afkoelen, verwijder dan de springvorm en snijd in mooie punten.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Butternut pompoen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!