Hartige taart met koolraap, pompoen en feta
Hartige taart met koolraap, pompoen en feta

Hoofdgerecht

Hartige taart met koolraap, pompoen en feta

  • Hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 415 kcal / portie

Ingrediënten lijst

3 eieren
1 koolraap, geschild en in dunne plakjes
1 rol bladerdeeg (koelvers)
150 g feta
125 ml crème fraîche
½ flespompoen, zaadlijsten verwijderd en in dunne plakjes (schillen hoeft niet)
1½ el five spice kruiden
Zout & peper
Ook nodig: springvorm van 24 cm, ingevet + blindbakknikkers

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg er een vel bakpapier op en daarop de blindbakknikkers zodat het bladerdeeg niet kan ‘rijzen’. Bak het deeg 15 minuten blind in de oven.
  3. Breng intussen een ruime pan water aan de kook met zout en blancheer hierin de plakjes koolraap kort, ca. 3 minuten, spoel koud af en dep droog.
  4. Meng in een kom de crème fraîche met de eieren, 5 kruiden, zout en peper goed door elkaar.
  5. Verdeel koolraap en pompoen laag voor laag in de springvorm en giet er telkens wat van het eiermengsel over; herhaal tot alles op is. Brokkel er daarna de feta over.
  6. Bak de taart in ca. 55 minuten in de oven gaar. Laat iets afkoelen, verwijder dan de springvorm en snijd in mooie punten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.