Hamburgerpuntjes
Hamburgerpuntjes

Tussendoor

Hamburgerpuntjes

  • Tussendoor
  • 4 personen
  • 360 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 runderhamburgers
2 (hamburger)broodjes, indien nodig afgebakken volgens aanwijzingen op verpakking
2 tomaten, in dunne plakjes
2 augurken, in dunne plakjes
2 plakken jong belegen kaas
1 kropje little gem sla, blaadjes losgemaakt
2 el plantaardige olie
2 el mayonaise
1 el sweet chilisaus
Ook nodig: 8 prikkertjes

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers in 8 à 10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
  2. Meng intussen de mayonaise met de chilisaus.
  3. Snijd de (afgebakken) broodjes doormidden en bestrijk de onderkant met de chilimayo. Leg de slablaadjes en de hamburgers erop en dek af met kaas, tomaat en augurk. Plaats de bovenkanten erop.
  4. Steek 4 prikkers in elk broodje. Snijd elk broodje daarna in 4 puntjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025