Groene asperges in lamsham met basilicum en aardbeien vinaigrette
Groene asperges in lamsham met basilicum en aardbeien vinaigrette

Bijgerecht

Groene asperges in lamsham met basilicum en aardbeien vinaigrette

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g groene asperges of bimi
8 blaadjes basilicum
4 plakken gebraden lamsham
3 el olijfolie extra vierge
2 el balsamicoazijn
1 el fruitbeleg aardbei
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breek de houdachtige onderkant van de asperges en grill ze 2 minuten in een hete grillpan.
  2. Kruid ze met zout en peper en snijd elke asperge in stukken zo brood dat ze in de gourmetpannetjes passen.
  3. Maak bundeltjes van 3 stukjes asperges en draai ze, samen met een blaadje basilicum, in een ½ plak lamsham.
  4. Bak ze in 3-4 minuten rondom bruin.
  5. Maak een vinaigrette van het fruitbeleg, olijfolie en azijn en breng op smaak met peper en zout.
  6. Besprenkel de gebakken pakketjes met de vinaigrette. Bewaar overige vinaigrette voor over een salade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Paasfolder 2022.