Gnocchi met forel, artisjokcrème en knoflooktoast
Gnocchi met forel, artisjokcrème en knoflooktoast

Voorgerecht

Gnocchi met forel, artisjokcrème en knoflooktoast

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 464 kcal / portie

Ingrediënten lijst

280 g artisjokharten, uitgelekt
250 g verse gnocchi spinazie
125 g gerookte forel, in stukjes
75 g rucola
1 afbakstokbrood, 30 minuten voor gebruik in de diepvries gelegd
½ citroen, uitgeperst
3 el mascarpone
1 el slagroom
1 el extra vierge olijfolie knoflook
Half schaaltje basilicum, fijngehakt
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd het aangevroren stokbrood in zo dun mogelijke plakjes. Kwast deze in met knoflookolie en bak ze goudbruin in de oven (ca. 5 minuten, de precieze tijd is afhankelijk van de dikte).
  3. Maak de uitgelekte artisjokharten fijn met een staafmixer en meng de mascarpone, room, basilicum en citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verdeel de gnocchi over 4 borden. Leg de forel en de rucola erbij. Spuit of schep er dotjes artisjokcrème tussen en serveer met de knoflooktoast.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.