Voorgerecht
Gnocchi met forel, artisjokcrème en knoflooktoast
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 464 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 280 g artisjokharten, uitgelekt
- • 250 g verse gnocchi spinazie
- • 125 g gerookte forel, in stukjes
- • 75 g rucola
- • 1 afbakstokbrood, 30 minuten voor gebruik in de diepvries gelegd
- • ½ citroen, uitgeperst
- • 3 el mascarpone
- • 1 el slagroom
- • 1 el extra vierge olijfolie knoflook
- • Half schaaltje basilicum, fijngehakt
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd het aangevroren stokbrood in zo dun mogelijke plakjes. Kwast deze in met knoflookolie en bak ze goudbruin in de oven (ca. 5 minuten, de precieze tijd is afhankelijk van de dikte).
- Maak de uitgelekte artisjokharten fijn met een staafmixer en meng de mascarpone, room, basilicum en citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de gnocchi over 4 borden. Leg de forel en de rucola erbij. Spuit of schep er dotjes artisjokcrème tussen en serveer met de knoflooktoast.
Boodschappen lijst
- Verse gnocchi
4,29 400 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Wit stokbrood
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!