Bakken
Gezonde chocoladetaart
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 120 g pure chocolade
- • 100 g volkoren speltmeel
- • 100 g amandelmeel
- • 100 g ongebrande hazelnoten, fijngemalen
- • 100 ml schapenyoghurt
- • 85 g extra Virgin kokosolie
- • 2 eieren
- • 4½ el fruitbeleg abrikozen
- • 4 el kokosbloesemsuiker
- • 1 el Gula Java cacao
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160ºC.
- Smelt in een steelpan 70 gram chocoladerepen samen met 170 ml water.
- Mix met een handmixer in een kom de kokosolie met 3 eetl kokosbloemsuiker. Mix de eieren er één voor één door, tot ze goed zijn opgenomen.
- Meng het volkoren speltmeel, amandelmeel, gula java cacao, noten en het chocolademengsel erdoor.
- Giet het beslag in een springvorm (van ca. 18-22 cm) en bak de taart 60 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.
- Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk met de abrikozenjam.
- Verwarm de resterende 50 gr chocoladereep in een steelpan en roer de yoghurt met 1 eetlepel kokosbloemsuiker erdoor tot je een smeerbaar mengsel krijgt. Bestrijk hiermee de bovenkant en de zijkant van de taart.
- Laat de taart even in de koelkast opstijven en serveer met vers fruit.
Boodschappen lijst
- Hazelnoten
5,29 200 Gram
removeadd product to cart - Abrikozen fruitbeleg
2,79 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Gula Java cacao
20,95 390 Gram
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Pure chocolade 80%
3,39 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,19 275 Gram
removeadd product to cart - Schapenyoghurt naturel
3,79 400 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!