Hoofdgerecht
Gevulde portobello's met rode linzen en cavalo nero
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 150 g rode linzen
- • 100 g crème fraîche
- • 4 portobello's
- • 3 pluimen cavolo nero
- • 1 rode ui
- • 1 teentje knoflook
- • 4 el olijfolie
- • Handje gemengde noten, fijngehakt
- • Handje Parmezaanse kaas
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de linzen ongeveer 15 minuten in ruim water.
- Snijd de nerf uit de cavolo nero en snijd de kool in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg de linzen en de cavolo nero toe, schep op middelhoog vuur door elkaar tot de kool is geslonken.
- Voeg de crème fraîche toe aan het linzenmengsel en roer tot het is opgelost. Proef op zout en peper.
- Verhit de oven voor op 180ºC. Snijd het steeltje uit de portobello’s en veeg ze schoon met een stukje keukenpapier.
- Druppel wat olijfolie in een ovenschaal. Leg de portobello’s er op hun rug in. Vul ze met het romige linzenmengsel. Strooi de gehakte noten er overheen en rasp de kaas boven de paddenstoelen.
- Schuif ze in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten tot de kaas gesmolten is en een beetje verkleurd.
Boodschappen lijst
- Portobello
2,25 150 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Cavolo nero (zwarte kool)
3,49 150 Gram
removeadd product to cart - Rode linzen
3,09 500 Gram
removeadd product to cart - Gemengde noten
6,29 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bij deze wijn drinken we een wijn uit Sicilië, met mooi rijp fruit, zwarte kersen, pruimen en, zeer belangrijk: mooie natuurlijk zuren. Deze combineren uitstekend met de cavolo nero en de crème fraîche. Bron: Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!