Hoofdgerecht
Gevulde courgettes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g rundergehakt
- • 100 g gare basmatirijst (ca. 50 g ongekookt)
- • 4 courgettes
- • 3 tomaten, fijngehakt
- • 1 ui, geraspt
- • 1 bosje peterselie, fijngesneden
- • 1 tl paprikapoeder
- • Olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Halveer de courgettes in de lengte. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn.
- Vermeng het gehakt met het courgettevruchtvlees, de gekookte rijst, peterselie, ui, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en paprikapoeder. Vul de courgettes met dit mengsel.
- Verhit een flinke scheut olijfolie (ca. 4 eetl.) in een koekenpan en voeg de gehakte tomaat en zout en peper toe. Leg de courgettes erop en laat ze, met een deksel op de pan, in ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar worden.
- Serveer 2 halve courgettes per persoon en geef de tomatensaus erbij. Voor een vegetarische variant vervang je het vlees door fijngesneden paprika en iets meer rijst.
Boodschappen lijst
- Rundergehakt
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Bosje bladpeterselie
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Courgette
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,29 30 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte basmatirijst
3,79 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!