Gevulde courgettes
Gevulde courgettes

Hoofdgerecht

Gevulde courgettes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g rundergehakt
100 g gare basmatirijst (ca. 50 g ongekookt)
4 courgettes
3 tomaten, fijngehakt
1 ui, geraspt
1 bosje peterselie, fijngesneden
1 tl paprikapoeder
Olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Halveer de courgettes in de lengte. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Vermeng het gehakt met het courgettevruchtvlees, de gekookte rijst, peterselie, ui, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en paprikapoeder. Vul de courgettes met dit mengsel.
  3. Verhit een flinke scheut olijfolie (ca. 4 eetl.) in een koekenpan en voeg de gehakte tomaat en zout en peper toe. Leg de courgettes erop en laat ze, met een deksel op de pan, in ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar worden.
  4. Serveer 2 halve courgettes per persoon en geef de tomatensaus erbij. Voor een vegetarische variant vervang je het vlees door fijngesneden paprika en iets meer rijst.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.