Hoofdgerecht
Gevulde ananas met mihoen en teriyaki-kip
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 598 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g mihoen
- • 135 g taugé
- • 4 kipfilets
- • 3 bosui, in kleine stukjes
- • 3 tenen knoflook, uitgeperst
- • 2 (kleine) ananassen, in de lengte gehalveerd en uitgehold met het vruchtvlees in stukjes
- • 2 limoenen, gehalveerd voor erbij
- • Stukje gember, fijngeraspt
- • Olie om in te bakken
- • TERIYAKISAUS:
- • 3 el sojasaus
- • 3 el mirin
- • 1 el + 2 tl palmsuiker of kokosbloesemsuiker
BEreidings wijze
- Verwarm voor de teriyakisaus alle ingrediënten, behalve de 2 theelepels suiker, in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
- Breng een pan water aan de kook. Blancheer hier de taugé een minuutje in, schep uit de pan en laat uitlekken in een zeef. Pocheer vervolgens de kip in dezelfde pan in ca. 10 minuten gaar. Laat uitlekken en wat afkoelen. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en marineer de reepjes in de teriyakisaus.
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op verpakking (gebruik het water van de kip). Laat uitlekken en zet apart.
- Schep de kip uit de marinade (bewaren) en rooster op een beklede bakplaat een paar minuten onder de grill. Schep halverwege om. Haal uit de oven.
- Los ondertussen de rest van de suiker op in de teriyakisaus die je weer verhit. Haal van het vuur wanneer de suiker is opgelost.
- Bak de knoflook en gember in een beetje olie en voeg de bosui toe. Schep de mihoen, de ananas, de taugé en de kip erdoor.
- Verdeel het mengsel over de uitgeholde ananassen en serveer met limoen en de teriyakisaus.
Boodschappen lijst
- Palmsuiker
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Mihoen
5,09 250 Gram
removeadd product to cart - Taugé
1,39 135 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 ML
removeadd product to cart - Mirin (zoete kookwijn)
6,49 250 ml
removeadd product to cart - Kipfilet
8,78 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Ananas
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!