Gestoomde paksoipakketjes met shiitakes en garnalen
Gestoomde paksoipakketjes met shiitakes en garnalen

Bijgerecht

Gestoomde paksoipakketjes met shiitakes en garnalen

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g garnalen
200 g shiitakes, grof gesneden
3 lente uitjes, in stukken
2 paksoi
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 cm gember, geraspt
4 el gekookte pandanrijst (koud)
2 el sojasaus
Sojasaus & chilisaus, om te dippen

BEreidings wijze

  1. Snijd de witte nerven uit de paksoibladeren. Blancheer de bladeren kort in kokend water. Spoel af met koud water en leg ze uit op een werkblad.
  2. Maak de garnalen, shiitakes, knoflook, lente-ui, gember, rijst en sojasaus in de keukenmachine fijn of hak alles met de hand. Kneed door elkaar tot garnalengehakt.
  3. Maak kleine balletjes van het garnalengehakt (ca. 1 eetlepel mengsel per balletje).
  4. Leg een garnalenballetje op ieder paksoiblad, klap het blad dubbel en rol op tot pakketjes.
  5. Leg de pakketjes naast elkaar in een stoommandje en stoom in ca. 8-10 minuten gaar. Serveer met de dipsauzen.

Boodschappen lijst

  • product
    Bosui

    1,99 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte pandanrijst

    2,89 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Garnalen

    5,99 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Shiitake

    3,99 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Paksoi

    1,99 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Chilisaus

    2,55 240 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Wijntip: Diwald Gruener Veltiner