Bijgerecht
Gestoomde paksoipakketjes met shiitakes en garnalen
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g garnalen
- • 200 g shiitakes, grof gesneden
- • 3 lente uitjes, in stukken
- • 2 paksoi
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 2 cm gember, geraspt
- • 4 el gekookte pandanrijst (koud)
- • 2 el sojasaus
- • Sojasaus & chilisaus, om te dippen
BEreidings wijze
- Snijd de witte nerven uit de paksoibladeren. Blancheer de bladeren kort in kokend water. Spoel af met koud water en leg ze uit op een werkblad.
- Maak de garnalen, shiitakes, knoflook, lente-ui, gember, rijst en sojasaus in de keukenmachine fijn of hak alles met de hand. Kneed door elkaar tot garnalengehakt.
- Maak kleine balletjes van het garnalengehakt (ca. 1 eetlepel mengsel per balletje).
- Leg een garnalenballetje op ieder paksoiblad, klap het blad dubbel en rol op tot pakketjes.
- Leg de pakketjes naast elkaar in een stoommandje en stoom in ca. 8-10 minuten gaar. Serveer met de dipsauzen.
Boodschappen lijst
- Bosui
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Witte pandanrijst
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Garnalen
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,59 250 ML
removeadd product to cart - Shiitake
2,99 100 Gram
removeadd product to cart - Paksoi
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Chilisaus
2,79 240 ML
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Wijntip: Diwald Gruener Veltiner
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!