Dessert
Geroosterde cantaloupemousse
- • Dessert
- • 2 personen
- • 158 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g cantaloupe meloen, in blokjes + evt extra puntjes om te garneren
- • 4 blaadjes gelatine of agar agar
- • 1 limoen, uitgeperst
- • Handvol zomerfruit
- • 2 el Griekse yoghurt
- • 1 el suiker
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de blokjes meloen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 30 minuten in de oven.
- Pureer de geroosterde meloen glad in de keukenmachine/blender.
- Verwarm het limoensap met de suiker in een klein steelpannetje en roer tot de suiker is opgelost. Los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op. Meng het gelatinemengsel door de meloenpuree en roer er daarna de Griekse yoghurt door. Verdeel de mousse over 2 schaaltjes en laat ca. 2 uur opstijven in de koeling.
- Garneer met het zomerfruit.
Boodschappen lijst
- Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Charentais meloen
4,99 1 stuks
removeadd product to cart - Blauwe bessen
4,59 125 Gram
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Frambozen
4,99 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023. Gebruik voor een vegetarische mousse agar-agar in plaats van gelatine -tegenwoordig ook als blaadjes verkrijgbaar (handig!) - en vervang voor vegan tevens de yoghurt door Griekse soja’yoghurt.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!