Bijgerecht
Geroosterde bloemkoolroosjes met yoghurtdip
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 178 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 bloemkool, in roosjes verdeeld
- • 4 el olijfolie
- • 2 el gemalen kurkuma
- • 1 el komijnzaad
- • Zout & peper
- • YOGHURTDIP:
- • 200 ml yoghurt of plantaardige variant
- • 1 citroen, sap en rasp
- • 1 teen knoflook, geperst
- • 3 el koriander, fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de oven voor op 180°C.
- Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met een mengsel van kurkuma, komijnzaad, olijfolie en zout en peper. Meng goed door elkaar en rooster ca. 40 minuten in de oven.
- Meng intussen voor de dip de yoghurt, koriander, knoflook en citroensap en -rasp door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer bij de bloemkool.
Boodschappen lijst
- Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Komijnzaad
4,19 40 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!