Geroosterde bloemkoolroosjes met yoghurtdip
Geroosterde bloemkoolroosjes met yoghurtdip

Bijgerecht

Geroosterde bloemkoolroosjes met yoghurtdip

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 178 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 bloemkool, in roosjes verdeeld
4 el olijfolie
2 el gemalen kurkuma
1 el komijnzaad
Zout & peper
YOGHURTDIP:
200 ml yoghurt of plantaardige variant
1 citroen, sap en rasp
1 teen knoflook, geperst
3 el koriander, fijngehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de oven voor op 180°C.
  2. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met een mengsel van kurkuma, komijnzaad, olijfolie en zout en peper. Meng goed door elkaar en rooster ca. 40 minuten in de oven.
  3. Meng intussen voor de dip de yoghurt, koriander, knoflook en citroensap en -rasp door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer bij de bloemkool.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.