Hoofdgerecht
Geroosterde bloemkool uit de oven
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 224 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 bloemkool, in roosjes
- • 5 eetl olijfolie (waarvan 2 eetl voor de bloemkool, 3 eetl voor de salade)
- • 1 theel knoflookpoeder
- • 1 theel ras el hanout
- • 1 theel gerookt paprikapoeder
- • 1 theel kipkruiden
- • 2 eetl donkere (cassonade) basterdsuiker
- • ½ chilipeper, pitjes eruit en fijngehakt
- • 1 rode ui, in dunne ringen
- • ca. 200 g baby spinazie
- • limoensap van ½ limoen
- • 1 eetl munt, grof gehakt
- • 1 eetl koriander, grof gehakt
- • zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels van de olijfolie, de knoflookpoeder, ras el hanout, gerookt paprikapoeder, kipkruiden, bruine suiker en chilipeper. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10–15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep af en toe door om verbranden te voorkomen.
- Schep voor de salade de spinazie en rode ui om met de resterende 3 eetlepels olijfolie, het limoensap, munt en koriander. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de salade over 4 borden en leg de geroosterde bloemkool er bovenop.
Boodschappen lijst
- Bloemkool
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,79 500 Ml
removeadd product to cart - Knoflookpoeder
4,79 40 Gram
removeadd product to cart - Ras el hanout kruidenmix
4,39 45 Gram
removeadd product to cart - Gerookte milde paprikapoeder
3,19 30 Gram
removeadd product to cart - Kipkruiden
5,19 35 Gram
removeadd product to cart - Donkere cassonade basterdsuiker
5,79 1 kg
removeadd product to cart - Rode pepers
1,49 45 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!