Geroosterde bloemkool uit de oven
Geroosterde bloemkool uit de oven

Hoofdgerecht

Geroosterde bloemkool uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 224 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 bloemkool, in roosjes
5 eetl olijfolie (waarvan 2 eetl voor de bloemkool, 3 eetl voor de salade)
1 theel knoflookpoeder
1 theel ras el hanout
1 theel gerookt paprikapoeder
1 theel kipkruiden
2 eetl donkere (cassonade) basterdsuiker
½ chilipeper, pitjes eruit en fijngehakt
1 rode ui, in dunne ringen
ca. 200 g baby spinazie
limoensap van ½ limoen
1 eetl munt, grof gehakt
1 eetl koriander, grof gehakt
zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels van de olijfolie, de knoflookpoeder, ras el hanout, gerookt paprikapoeder, kipkruiden, bruine suiker en chilipeper. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10–15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep af en toe door om verbranden te voorkomen.
  3. Schep voor de salade de spinazie en rode ui om met de resterende 3 eetlepels olijfolie, het limoensap, munt en koriander. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de salade over 4 borden en leg de geroosterde bloemkool er bovenop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!