Hoofdgerecht
Geroosterde bloemkool met romige truffelpaddenstoelensaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 608 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g zijden tofu
- • 300 g paddenstoelenmix, gesneden
- • 300 g Beluga linzen
- • 250 ml witte wijn (let op dat deze vegan is)
- • 50 g karmasan
- • 20 g carpaccio van zwarte zomertruffel
- • 1 bloemkool
- • 1 citroen, sap en rasp
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teen knoflook, fijngehakt
- • 4 el olijfolie
- • 1 el gedroogde salie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breng een grote pan - waar de hele bloemkool in past - met water aan de kook. Haal de bladeren van de bloemkool en zet hem op z'n kop in het kokende water voor 5 minuten. Giet af en dep droog.
- Meng de Karmasan met de helft van de olijfolie, citroenrasp- en sap, zout, peper en salie. Smeer de gehele bloemkool hiermee goed in. Zet in de oven voor 25-30 minuten.
- Kook intussen de Beluga linzen zoals aangegeven op de verpakking.
- Verwarm ook de overgebleven olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin rustig de knoflook en ui glazig, 3-5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog eens 3-5 minuten. Doe de witte wijn en de zijden tofu erbij en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog een paar minuten pruttelen. Meng tot slot de linzen en truffelcarpaccio erdoor.
- Haal de bloemkool uit de oven en serveer met de saus.
Boodschappen lijst
- Zijdentofu
3,59 400 Gram
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Beluga linzen
4,39 500 Gram
removeadd product to cart - Catarratto Pinot Grigio
8,99 75 cl
removeadd product to cart - Carpaccio van zwarte zomertruffel
11,25 40 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,79 1 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Saliepoeder
2,89 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
De zijdentofu zorgt in deze saus voor de romigheid: een supertip voor allerlei gerechten. De tofu heeft van zichzelf niet heel veel smaak, dus maak de saus goed op smaak met andere smaakmakers. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!