Hoofdgerecht

Gepofte bataat met sloppy joe

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g tomatenblokjes (blik)
250 g rundergehakt
100 g winterpeen, in kleine stukjes
100 g champignons, in kleine stukjes
75 g rucola (of andere sla), voor erbij
4 zoete aardappelen (ca. 200 g per stuk)
1 kleine ui, gesnipperd
1 bosui, in fijne ringetjes
1 teentje knoflook, geperst
½ rode paprika, in kleine stukjes
4 el zure room of crème fraîche
2 el tomatenpuree
½ el rode wijnazijn
½ el Worcestershire saus
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220℃. Prik de zoete bataten in en leg ze op de bakplaat. Pof ze in de oven in ca. 45 minuten gaar.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt ca. 4 minuten en voeg dan de peen, ui, champignons en paprika toe. Bak een paar minuten, doe de knoflook en alle specerijen erbij en bak even. Zet dan het vuur lager, roer de rode wijnazijn en de worcestershiresaus eroderen laat een paar minuten pruttelen. Roer de tomatenblokjes en de tomatenpuree erdoor. Laat de floppy joe, met deksel op de pan, 20 minuten sudderen. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter. Vaak last van een suikerdip? In bataat zit chroom. Dit spoorelement is belangrijk voor de werking van insuline, dat het glucosegehalte in je bloed regelt. Wil je dat je lichaam chroom zo goed mogelijk opneemt, dan is het slim om bataat te combineren met een vitamine C-rijke groente of fruit. Wijntip! Cerasuolo is de enige en unieke DOCG op Sicilië. De druiven Nero d'avila met Frappato zorgen dat dit een elegante rode wijn met veel finesse is. De smaak heeft voldoende kracht door de houtrijping om de krachtige smaken van sloppy joe aan te kunnen.