Bijgerecht
Gemarineerde tofu met citroengras
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g tofu
- • 1 paksoi
- • 2 el olijfolie
- • Scheutje ketjap manis
- • MARINADE:
- • 60 ml agavesiroop
- • 6 cm gember, geschild en fijngehakt
- • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 3 stengels citroengras, alleen het witte gedeelte fijngehakt
- • 3 rode pepers
- • 2 el rijstazijn
- • 1 el limoenrasp
BEreidings wijze
- Mix alle ingrediënten voor de marinade in een blender.
- Leg de tofu op een plat bord en bedek met de marinade. Zet dit samen een half uur in de koelkast.
- Snijd de paksoi in de lengte en grill kort op een hete grill.
- Verhit de olie in een koekepan en bak de tofu aan beide kanten tot het goudbruin kleurt. Snijd de tofu in plakken.
- Verdeel de paksoi over de borden en besprenkel met ketjap manis. Leg daar vervolgens de tofu bij en serveer.
Boodschappen lijst
- Tofu natuur
2,69 200 Gram
removeadd product to cart - Zoete ketjap manis
3,69 250 Ml
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Citroengras
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Diëtist Steffi Haazen & Eosta
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!