Gemarineerde tofu met citroengras
Gemarineerde tofu met citroengras

Bijgerecht

Gemarineerde tofu met citroengras

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

800 g tofu
2 el olijfolie
ketjap manis
1 paksoi
Voor de marinade:
3 stengels citroengras, alleen het witte gedeelte fijngehakt
5 teentjes knoflook, fijngehakt
6 cm gember, geschild en fijngehakt
3 rode pepers
1 el rasp van limoenschil
60 ml agavesiroop
2 el rijstazijn

BEreidings wijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de marinade in een blender.
  2. Leg de tofu op een plat bord en bedek met de marinade. Zet dit samen een half uur in de koelkast.
  3. Snijd de paksoi in de lengte en grill kort op een hete grill.
  4. Verhit de olie in een koekepan en bak de tofu aan beide kanten tot het goudbruin kleurt. Snijd de tofu in plakken.
  5. Verdeel de paksoi over de borden en besprenkel met ketjap manis. Leg daar vervolgens de tofu bij en serveer.

Boodschappen lijst

  • product
    Tofu

    1,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Paksoi

    1,99 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroengras

    1,99 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Limoenen

    1,89 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Agavesiroop

    3,59 250 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van Diëtist Steffi Haazen & Eosta