Hoofdgerecht
Gemarineerde asperges met gerookte makreel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 659 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g witte asperges, geschild en harde onderkant verwijderd
- • 125 g gerookte makreel, in stukjes verdeeld
- • 100 g waterkers
- • 4 el dille
- • Zout & peper
- • MARINADE:
- • 250 ml zonnebloemolie
- • 40 ml witte wijnazijn
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • 15 g bieslook, grof gesneden
- • 4 el peterselie
- • 1 el poedersuiker
- • 1½ tl mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de asperges in ruim water met zout in ca. 10 minuten gaar (kooktijd is afhankelijk van de dikte).
- Meng voor de marinade de witte wijnazijn, mosterd, poedersuiker, sjalot, bieslook en peterselie in een maatbeker door elkaar met een staafmixer. Voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe totdat er een mooie marinade ontstaat en breng op smaak. Leg de lauwwarme asperges ca. 30 minuten in de marinade.
- Doe de waterkers en dille in een mengkom met 2 eetlepels van de marinade en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de asperges over 4 borden, garneer met de kruidensla en leg de gerookte makreel erbij.
Boodschappen lijst
- Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Dijon Mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Gerookt makreel haasje
7,15 150 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!