Gegrilde kip salade met cavolo nero
Gegrilde kip salade met cavolo nero

Salade

Gegrilde kip salade met cavolo nero

  • Salade
  • 4 personen
  • 368 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 stuks kippendijfilet, platgeslagen tot 1 cm dikte
400 g bimi, in lengte gehalveerd
200 g cavolo nero, harde kern verwijderd en in dunne reepjes
200 g doperwten (diepvries), ontdooid
30 g Parmigiano Reggiano, grof geraspt
2 volkoren pitabroodjes, in kleine stukjes gescheurd
2 el zonnebloemolie
Zout & peper
DRESSING:
100 ml karnemelk
1 citroen, rasp en sap
1 teentje knoflook
1 ansjovisfilet (uit potje)
1 tl Dijon mosterd
Zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Plet voor de dressing de ansjovis en knoflook in een vijzel tot moes en meng dit met de mosterd, karnemelk, citroenrasp en -sap. Breng op smaak met zwarte peper.
  2. Doe de cavolo nero en de erwten in een kom en meng er driekwart van de dressing door. Verdeel over 4 borden.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng de stukjes pitabrood met 1 eetlepel van de olie en grill ze totdat ze kleur hebben en krokant zijn.
  4. Meng de bimi met een beetje olie en bestrooi met zout en peper. Grill ze met de snijkant naar beneden in 3-4 minuten beetgaar.
  5. Bestrijk de geplette kippendijen met de rest van de olie en grill ze in 3-4 minuten per kant gaar.
  6. Verdeel de kip, bimi en pitacroutons over de borden. Garneer met de Parmezaanse kaas en geef er de overgebleven dressing apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Heerlijk met Gulpener Sterk Rogge bier! Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.