Salade
Gegrilde kip salade met cavolo nero
- • Salade
- • 4 personen
- • 368 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 stuks kippendijfilet, platgeslagen tot 1 cm dikte
- • 400 g bimi, in lengte gehalveerd
- • 200 g cavolo nero, harde kern verwijderd en in dunne reepjes
- • 200 g doperwten (diepvries), ontdooid
- • 30 g Parmigiano Reggiano, grof geraspt
- • 2 volkoren pitabroodjes, in kleine stukjes gescheurd
- • 2 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
- • DRESSING:
- • 100 ml karnemelk
- • 1 citroen, rasp en sap
- • 1 teentje knoflook
- • 1 ansjovisfilet (uit potje)
- • 1 tl Dijon mosterd
- • Zwarte peper
BEreidings wijze
- Plet voor de dressing de ansjovis en knoflook in een vijzel tot moes en meng dit met de mosterd, karnemelk, citroenrasp en -sap. Breng op smaak met zwarte peper.
- Doe de cavolo nero en de erwten in een kom en meng er driekwart van de dressing door. Verdeel over 4 borden.
- Verhit een grillpan op hoog vuur. Meng de stukjes pitabrood met 1 eetlepel van de olie en grill ze totdat ze kleur hebben en krokant zijn.
- Meng de bimi met een beetje olie en bestrooi met zout en peper. Grill ze met de snijkant naar beneden in 3-4 minuten beetgaar.
- Bestrijk de geplette kippendijen met de rest van de olie en grill ze in 3-4 minuten per kant gaar.
- Verdeel de kip, bimi en pitacroutons over de borden. Garneer met de Parmezaanse kaas en geef er de overgebleven dressing apart bij.
Boodschappen lijst
- Gesneden palmkool
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Bimi®
3,59 200 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,99 150 Gram
removeadd product to cart - Pitabroodjes volkoren
2,39 4 stuks
- Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Karnemelk
1,29 0.5 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Ansjovis filets
5,29 78 Gram
removeadd product to cart - Dijon Mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Heerlijk met Gulpener Sterk Rogge bier! Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!