Hoofdgerecht
Gegrilde bospeen met tandorikruiden en kippenvleugeltjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 169 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • ± 400 g gegrilde gekruide kipvleugels
- • (zonnebloem)olie, om in te bakken
- • peper en zout
- • sap van ½ citroen
- • tandoorikruiden, naar smaak
- • klein handje peterselie, fijngehakt + extra voor garnering
- • scheutje olijfolie
- • ca. 1 kg bospeen, geschild en in de lengte gehalveerd
- • 4 eetl crème fraîche, losgeklopt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bak de kippenvleugels in zonnebloemolie
- goudbruin en breng verder op smaak met
- peper, (zout) en citroensap. Leg ze op een
- met bakpapier beklede bakplaat in de oven
- voor ca. 15 minuten.
- Meng de tandoorikruiden, peterselie, zout
- en een scheutje olijfolie door de peen en
- meng goed door elkaar. Leg de wortelen bij
- de kip op de bakplaat en rooster beetgaar.
- Serveer de wortels en kip met een lepel
- crème fraîche en bestrooi met extra
- peterselie.
Boodschappen lijst
- Citroenen
1,79 300 Gram
removeadd product to cart - Tandoori kruiden
3,29 35 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Waspeen
1,69 1 kg
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
4,59 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!