Gegrilde bospeen met tandorikruiden en kippenvleugeltjes
Gegrilde bospeen met tandorikruiden en kippenvleugeltjes

Hoofdgerecht

Gegrilde bospeen met tandorikruiden en kippenvleugeltjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 169 kcal / portie

Ingrediënten lijst

± 400 g gegrilde gekruide kipvleugels
(zonnebloem)olie, om in te bakken
peper en zout
sap van ½ citroen
tandoorikruiden, naar smaak
klein handje peterselie, fijngehakt + extra voor garnering
scheutje olijfolie
ca. 1 kg bospeen, geschild en in de lengte gehalveerd
4 eetl crème fraîche, losgeklopt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Bak de kippenvleugels in zonnebloemolie
  3. goudbruin en breng verder op smaak met
  4. peper, (zout) en citroensap. Leg ze op een
  5. met bakpapier beklede bakplaat in de oven
  6. voor ca. 15 minuten.
  7. Meng de tandoorikruiden, peterselie, zout
  8. en een scheutje olijfolie door de peen en
  9. meng goed door elkaar. Leg de wortelen bij
  10. de kip op de bakplaat en rooster beetgaar.
  11. Serveer de wortels en kip met een lepel
  12. crème fraîche en bestrooi met extra
  13. peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Lente