Hoofdgerecht
Gegrilde bospeen met tandorikruiden en kippenvleugeltjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 169 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg bospeen, geschild en in de lengte gehalveerd
- • 400 g gekruide kipvleugels
- • ½ citroen, het sap
- • 4 el crème fraîche, losgeklopt
- • Klein handje peterselie, fijngehakt
- • Tandoorikruiden naar smaak
- • Scheutje olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bak de kippenvleugels in zonnebloemolie goudbruin en breng verder op smaak met peper, (zout) en citroensap. Leg ze op een
- met bakpapier beklede bakplaat in de oven
- voor ca. 15 minuten.
- Meng de tandoorikruiden, peterselie, zout en een scheutje olijfolie door de peen en meng goed door elkaar. Leg de wortelen bij de kip op de bakplaat en rooster beetgaar.
- Serveer de wortels en kip met een lepel crème fraîche en bestrooi met extra peterselie.
Boodschappen lijst
- Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,79 125 ml
removeadd product to cart - Gekruide kippenvleugels
4,99 230 Gram
removeadd product to cart - Bospeen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Tandoori kruiden
4,29 35 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2018.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!