Hoofdgerecht
Gegrilde bospeen met tandorikruiden en kippenvleugeltjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 169 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg bospeen, geschild en in de lengte gehalveerd
- • 400 g gekruide kipvleugels
- • ½ citroen, het sap
- • 4 el crème fraîche, losgeklopt
- • Klein handje peterselie, fijngehakt
- • Tandoorikruiden naar smaak
- • Scheutje olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bak de kippenvleugels in zonnebloemolie goudbruin en breng verder op smaak met peper, (zout) en citroensap. Leg ze op een
- met bakpapier beklede bakplaat in de oven
- voor ca. 15 minuten.
- Meng de tandoorikruiden, peterselie, zout en een scheutje olijfolie door de peen en meng goed door elkaar. Leg de wortelen bij de kip op de bakplaat en rooster beetgaar.
- Serveer de wortels en kip met een lepel crème fraîche en bestrooi met extra peterselie.
Boodschappen lijst
- Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart - Gekruide kippenvleugels
4,98 230 Gram
removeadd product to cart - Bospeen
3,59 1 stuk
removeadd product to cart - Tandoori kruiden
3,99 35 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2018.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!