Hoofdgerecht
Gegratineerde bloemkool met komijn-kikkererwtensaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 85 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 ml melk
- • 100 g komijnekaas, geraspt
- • 35 g kikkererwtenmeel, gezeefd
- • 25 g boter
- • 1 grote bloemkool
- • Handje kikkererwtenchips
- • Snufje nootmuskaat
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Kook de gesneden bloemkool in ruim kokend water beetgaar in 7 à 8 minuten.
- Smelt in de tussentijd de boter in een pan. Voeg het kikkererwtenmeel toe, laat op zacht vuur garen en roer er dan de melk door. Breng rustig aan de kook terwijl je roert. Roer er ruim de helft (ca. 75 gram) van de komijnekaas door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Schep de bloemkool in een ovenschaal en giet de saus erover, bestrooi met de rest van de kaas en zet 15 minuten in de oven.
- Bestrooi voor het serveren met stukjes kikkererwtenchips.
Boodschappen lijst
- Halfvolle melk
1,59 1 Liter
removeadd product to cart - Kikkererwtenchips zeezout
2,99 75 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwtenmeel
3,29 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
2,79 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!