Gebakken tofuhapje
Gebakken tofuhapje

Bijgerecht

Gebakken tofuhapje

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 71 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g gekruide tofu
1 bosui, in dunne ringen
1 el Thaise zoete sojasaus
1 el ahornsiroop
1 tl appelazijn
¾ tl geroosterde sesamolie
Klein handje radijskiemen
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Leg de helft van een theedoek op een snijplank en leg hier de plakjes tofu op. Vouw de theedoek dicht over de tofu en leg er een tweede snijplank op. Druk met je gewicht gelijkmatig over de snijplank om het overtollige vocht eruit te duwen; niet te hard, anders breekt de tofu. Snijd daarna in blokjes en bestrooi met peper en zout.
  2. Bak de tofublokjes knapperig in een hete pan met olie op middelhoog vuur.
  3. Meng intussen de sojasaus, ahornsiroop, appelazijn en geroosterde sesamolie in een kommetje. Leg de gebakken tofu in een schaal en giet de dressing eroverheen. Serveer gegarneerd met bosui en radijskiemen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019