Bijgerecht
Gebakken tofuhapje
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 71 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g gekruide tofu
- • 1 bosui, in dunne ringen
- • 1 el Thaise zoete sojasaus
- • 1 el ahornsiroop
- • 1 tl appelazijn
- • ¾ tl geroosterde sesamolie
- • Klein handje radijskiemen
- • Olie om in te bakken
BEreidings wijze
- Leg de helft van een theedoek op een snijplank en leg hier de plakjes tofu op. Vouw de theedoek dicht over de tofu en leg er een tweede snijplank op. Druk met je gewicht gelijkmatig over de snijplank om het overtollige vocht eruit te duwen; niet te hard, anders breekt de tofu. Snijd daarna in blokjes en bestrooi met peper en zout.
- Bak de tofublokjes knapperig in een hete pan met olie op middelhoog vuur.
- Meng intussen de sojasaus, ahornsiroop, appelazijn en geroosterde sesamolie in een kommetje. Leg de gebakken tofu in een schaal en giet de dressing eroverheen. Serveer gegarneerd met bosui en radijskiemen.
Boodschappen lijst
- Geroosterde sesamolie
6,99 250 Ml
removeadd product to cart - Tofu curry
4,39 250 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!