Hoofdgerecht
Gebakken spicy boerenkool met kikkererwten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 500 g boerenkool, zeer fijn gesneden
- • 1 el kokosolie
- • GEMBER-SPICEMIX:
- • 6 tenen knoflook, gepeld
- • 5 uien, gepeld en in stukken
- • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en grof gesneden
- • 50 g gember, geschild en in plakjes
- • Snufje gemalen kruidnagel
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng in de keukenmachine alle ingrediënten voor de gemberspicemix (of snijd alles zeer fijn met de hand).
- Verwarm de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de spicemix ca. 10 minuten tot het heerlijk geurt en gaar is.
- Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat al omscheppend slinken.
- Meng de kikkererwten door de boerenkool en bak mee tot ze door en door warm zijn.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kruidnagel
3,79 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!