Gebakken spicy boerenkool met kikkererwten
Gebakken spicy boerenkool met kikkererwten

Hoofdgerecht

Gebakken spicy boerenkool met kikkererwten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g boerenkool zeer fijn gesneden (of 2 zakken voorgesneden)
2 blikken kikkererwten (à 400 g) afgespoeld en uitgelekt
1 eetl kokosolie.
Voor de gember-spicemix:
5 middelgrote uien gepeld en in stukken
2 rode chilipepers zaadlijsten verwijderd en grof gesneden
6 teentjes knoflook gepeld
50 g gemberwortel geschild en in plakjes
snufje gemalen kruidnagel
zout en peper

BEreidings wijze

  1. Meng in de keukenmachine alle ingrediënten voor de gemberspicemix (of snijd alles zeer fijn met de hand).
  2. Verwarm de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de spicemix ca. 10 minuten tot het heerlijk geurt en gaar is.
  3. Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat al omscheppend slinken.
  4. Meng de kikkererwten door de boerenkool en bak mee tot ze door en door warm zijn.

Boodschappen lijst

  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Kikkererwten

    1,29 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kruidnagel

    3,09 30 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Bron: Lekker Weten Winter