Hoofdgerecht
Gebakken rijst met kimchi, ei en broccoli
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g zilvervliesrijst
- • 1½ eetl zonnebloemolie
- • 1 teentje knoflook, gehakt
- • 2 cm gember, geraspt en geschild
- • 200 g broccoli, in roosjes
- • 4 bosuien, in runne ringetjes
- • 150 g kimchi
- • 2 winterpenen, in dunne linten geschaafd
- • 2 eieren
- • 1 limoen, de helft uitgeperst en de rest in partjes
- • handvol koriander
BEreidings wijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitdampen.
- Verhit 1 eetlepel van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, gember broccoli en de helft van de bosui ca. 5 minuten. voeg dan de kimchi toe. Bak nog een paar minuten. Schep de gekookte rijst erdoor en roerbak alles nog even door. Voeg nu de peenlinten toe.
- Schuif de gebakken rijst naar één kant van de pan en giet de overgebleven olie aan de lege kant. Bak hierin de eieren.
- Verdeel het limoensap over de rijst en de eieren. Schep over 2 kommen en leg op elke kom een gebakken ei. Garneer met de rest van de bosui en wat verse koriander. Serveer met limoenpartjes.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie koudgeperst
4,59 500 Ml
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst rond
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
2,39 400 Gram
removeadd product to cart - Winterpeen
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten Bron: Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!