Gebakken paksoi met shoyudressing
Gebakken paksoi met shoyudressing

Hoofdgerecht

Gebakken paksoi met shoyudressing

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 230 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g gekookte basmatirijst, voor erbij
1 flinke paksoi, gewassen en in de lengte in vieren gesneden
2 el zonnebloemolie
Zout & peper
SHOYUDRESSING:
1 granaatappel, de pitjes
½ rode peper, in ringen
4 el shoyu
3 el korianderblaadjes, grof gehakt
1 el sesamolie

BEreidings wijze

  1. Meng alle shoyudressing-ingrediënten door elkaar en zet opzij.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en leg de parten paksoi eerst met de snijkant naar beneden in de pan. Bak ze per kant ca. 3 minuten.
  3. Zet het vuur vervolgens laag en voeg de dressing toe. Laat ca. 2 minuten garen.
  4. Serveer de paksoi met gekookte basmatirijst.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten 2022.