Hoofdgerecht
Gebakken paksoi met shoyudressing
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 230 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g gekookte basmatirijst, voor erbij
- • 1 flinke paksoi, gewassen en in de lengte in vieren gesneden
- • 2 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
- • SHOYUDRESSING:
- • 1 granaatappel, de pitjes
- • ½ rode peper, in ringen
- • 4 el shoyu
- • 3 el korianderblaadjes, grof gehakt
- • 1 el sesamolie
BEreidings wijze
- Meng alle shoyudressing-ingrediënten door elkaar en zet opzij.
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en leg de parten paksoi eerst met de snijkant naar beneden in de pan. Bak ze per kant ca. 3 minuten.
- Zet het vuur vervolgens laag en voeg de dressing toe. Laat ca. 2 minuten garen.
- Serveer de paksoi met gekookte basmatirijst.
Boodschappen lijst
- Witte basmatirijst
3,79 500 Gram
removeadd product to cart - Paksoi
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 ML
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!