Hoofdgerecht
Gebakken groenten met tofublokjes
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 325 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g tofu naturel (enkele dagen vantevoren gemarineerd), in kleine dobbelsteentjes
- • 75 g shiitake
- • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 4 bladen cavolo nero, in grove stukken
- • 3 bosui, in ringetjes
- • ½ stronk broccoli
- • Ook nodig: weckpot
- • MARINADE:
- • 2 el rode wijnazijn
- • 2 el olijfolie
- • 2 tl balsamicocrème
- • 1 tl gedroogde basilicum
- • 1 tl zeezout
BEreidings wijze
- Meng alle marinade-ingrediënten en giet over de tofu. Schep alles in een schone weckpot, sluit goed af en zet minimaal een nacht in de koeling.
- Zet een koekenpan op hoog vuur. Schep de tofublokjes vanuit de pot (marinade bewaren) in de pan en bak ze krokant en goudbruin tot een soort croutons. Voeg de bosui, cavolo nero en broccoli toe en de rest van de marinade. Bak alles in ca. 6 minuten beetgaar, schep regelmatig om.
- Doe de shiitakes en de tomaatjes erbij en zet het vuur laag. Laat het geheel nog 2 minuten bakken en serveer daarna meteen.
Boodschappen lijst
- Tofu naturel
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,49 15 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Shiitake
2,99 100 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaatjes
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Broccoli
2,99 400 Gram
removeadd product to cart - Balsamicocrème
6,99 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Notenvrij, eivrij, glutenvrij én lactosevrij!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!