Gebakken groenten met tofublokjes
Gebakken groenten met tofublokjes

Hoofdgerecht

Gebakken groenten met tofublokjes

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 325 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g tofu naturel (marineer de tofu liefst een paar dagen van tevoren, zie bereiding), in kleine dobbelsteentjes
3 bosuitjes, in ringetjes
± 4 bladen cavolo nero (zwarte kool), in grove stukken
½ stronk broccoli, in roosjes
ca. ½ bakje shiitakes, grote exemplaren in stukken gesneden
handvol cherrytomaatjes (stuk of 10), gehalveerd
weckpot
Voor de marinade:
2 eetl rode wijnazijn
2 eetl olijfolie
2 theel crema balsamico
1 theel gedroogde basilicum
1 theel zeezout

BEreidings wijze

  1. Meng alle marinade-ingrediënten en giet over de tofu. Schep alles in een schone weckpot, sluit goed af en zet minimaal een nacht in de koeling.
  2. Zet een koekenpan op hoog vuur. Schep de tofublokjes vanuit de pot (marinade bewaren) in de pan en bak ze krokant en goudbruin tot een soort croutons. Voeg de bosui, cavolo nero en broccoli toe en de rest van de marinade. Bak alles in ca. 6 minuten beetgaar, schep regelmatig om.
  3. Doe de shiitakes en de tomaatjes erbij en zet het vuur laag. Laat het geheel nog 2 minuten bakken en serveer daarna meteen.

Boodschappen lijst

  • product
    Tofu naturel

    2,05 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Basilicum

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    1,99 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Shiitake

    3,99 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Cherrytomaatjes

    1,99 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode wijnazijn

    2,39 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Broccoli

    2,39 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Balsamicocrème

    6,79 125 ml

    remove
    add product to cart

Tips

Notenvrij, eivrij, glutenvrij, lactosevrij! Cavolo nero (‘zwarte kool’) wordt ook wel palmkool genoemd en is populair in de Italiaanse keuken. Bij ons is deze kool minder bekend dan zijn soortgenoot de boerenkool. Toch is hij zeker zo lekker en ook een echte seizoensgroente. Qua smaak is de cavolo wat steviger en een tikje bitterder dan boerenkool en daardoor goed te combineren met zoete smaken die typerend zijn voor de Italiaanse keuken zoals balsamico en cherrytomaten.