Gebakken feta met spaghetti van rode biet
Gebakken feta met spaghetti van rode biet

Hoofdgerecht

Gebakken feta met spaghetti van rode biet

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 220 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g feta
3 ongekookte rode bieten, geschild
1 ei, losgeklopt
1 groene appel
Handje rozijnen, even geweekt in warm water
Klein handje verse basilicum, blaadjes fijngesneden (paar achtergehouden ter garnering)
Scheutje olijfolie
2 el speltmeel, op een plat bord gestrooid
1 el azijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de bietjes met een spiraalsnijder in dunne lange sliertjes. Breng deze rode bieten-spaghetti op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout en zet opzij.
  2. Snijd het stuk feta in 4 gelijke plakken van ca. 50 gram per stuk. Haal de plakken aan alle kanten door het losgeklopte ei en wentel vervolgens door het speltmeel.
  3. Bak de stukken feta goudbruin in de olijfolie in een koekenpan op laag vuur (ca. 2 à 3 minuten per kant); pas op voor aanbranden.
  4. Snijd in de tussentijd de appel in kleine blokjes. Bak de appelblokjes met wat olie in een paar minuten zacht en goudbruin in een andere pan.
  5. Meng de basilicum door de lauwwarme appeltjes en meng door de rode bietenspaghetti.
  6. Maak de borden op met de rode bietenspaghetti en leg hier de gebakken feta bovenop. Strooi wat rozijnen over het gerecht en garneer met basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest