Hoofdgerecht
Gebakken feta met spaghetti van rode biet
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 220 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g feta
- • 3 ongekookte rode bieten, geschild
- • 1 ei, losgeklopt
- • 1 groene appel
- • Handje rozijnen, even geweekt in warm water
- • Klein handje verse basilicum, blaadjes fijngesneden (paar achtergehouden ter garnering)
- • Scheutje olijfolie
- • 2 el speltmeel, op een plat bord gestrooid
- • 1 el azijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de bietjes met een spiraalsnijder in dunne lange sliertjes. Breng deze rode bieten-spaghetti op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout en zet opzij.
- Snijd het stuk feta in 4 gelijke plakken van ca. 50 gram per stuk. Haal de plakken aan alle kanten door het losgeklopte ei en wentel vervolgens door het speltmeel.
- Bak de stukken feta goudbruin in de olijfolie in een koekenpan op laag vuur (ca. 2 à 3 minuten per kant); pas op voor aanbranden.
- Snijd in de tussentijd de appel in kleine blokjes. Bak de appelblokjes met wat olie in een paar minuten zacht en goudbruin in een andere pan.
- Meng de basilicum door de lauwwarme appeltjes en meng door de rode bietenspaghetti.
- Maak de borden op met de rode bietenspaghetti en leg hier de gebakken feta bovenop. Strooi wat rozijnen over het gerecht en garneer met basilicum.
Boodschappen lijst
- Griekse feta
4,29 150 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Rode bieten
1,35 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
19,49 1 Liter
removeadd product to cart - Ongefilterde appelazijn
3,29 750 ml
removeadd product to cart - Natyra appels
2,99 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!