Hoofdgerecht
Gado-gado met bloemkool en tahinsaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 bloemkool (in roosjes)
- • kokosolie om in te bakken
- • 200 g sperziebonen (gehalveerd en beetgaar gekookt)
- • 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- • 2 hardgekookte eieren (gepeld en in partjes)
- • 4 eetl fijngehakt selderijblad
- • Voor de boemboe (kruidenpasta):
- • 1 ui (grof gesneden)
- • 3 teentjes knoflook
- • 4 theel sambal oelek
- • 1 theel gemalen komijn
- • 2 theel ruwe rietsuiker
- • zout
- • Voor de tahinsaus:
- • ¼ blok/50 g santen (creamed coconut)
- • 150 ml water
- • 150 g tahin (sesampasta)
- • ± 2 eetl azijn
- • ± 2 eetl gembersiroop
BEreidings wijze
- Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten beetgaar in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en leg de roosjes uitgespreid op een schaal zodat ze kunnen afkoelen terwijl de saus gemaakt wordt.
- Maak een pasta van alle boemboe-ingrediënten in de keukenmachine.
- Fruit voor de saus de boemboe 5 minuten op laag vuur in een beetje kokosolie. Voeg de santen toe en laat smelten. Giet het water erbij en roer de tahin erdoor. Breng de saus op smaak met gembersiroop en azijn. Proef op zout. Check de dikte en voeg eventueel extra water toe of kook heel zachtjes in. Haal van het vuur.
- Schik alle de groenten op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Schenk de saus erover (lauw of koud) en garneer met ei en selderijblad
Boodschappen lijst
- Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Kokosolie geurloos
4,09 250 ML
removeadd product to cart - Sperziebonen
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Creamed coconut (santen)
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuk
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,99 1 stuk
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,59 1 kg
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
3,59 250 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
3,79 250 ML
removeadd product to cart - Ongefilterde appelazijn
3,09 750 ml
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Special
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!