Hoofdgerecht
Gado-gado met bloemkool en tahinsaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g sperziebonen, gehalveerd en beetgaar gekookt
- • 2 eieren, hardgekookt en in partjes
- • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- • 1 bloemkool, in roosjes
- • 4 el slederijblad, fijngehakt
- • Kokosolie, om in te bakken
- • BOEMBOE:
- • 3 tenen knoflook
- • 1 ui, grof gesneden
- • 4 tl sambal oelek
- • 2 tl ruwe rietsuiker
- • 1 tl gemalen komijn
- • Snufje zout
- • TAHINSAUS:
- • 150 g tahin
- • 50 g santen (creamed coconut)
- • 2 el azijn
- • 2 el gembersiroop
BEreidings wijze
- Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten beetgaar in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en leg de roosjes uitgespreid op een schaal zodat ze kunnen afkoelen terwijl de saus gemaakt wordt.
- Maak een pasta van alle boemboe-ingrediënten in de keukenmachine.
- Fruit voor de saus de boemboe 5 minuten op laag vuur in een beetje kokosolie. Voeg de santen toe en laat smelten. Giet 150 ml water erbij en roer de tahin erdoor. Breng de saus op smaak met gembersiroop en azijn. Proef op zout. Check de dikte en voeg eventueel extra water toe of kook heel zachtjes in. Haal van het vuur.
- Schik alle de groenten op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Schenk de saus erover (lauw of koud) en garneer met ei en selderijblad
Boodschappen lijst
- Sambal Oelek
2,19 100 Gram
removeadd product to cart - Creamed coconut (santen)
2,89 200 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,49 1 stuks
removeadd product to cart - Natuurazijn - inmaakazijn
2,19 750 ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
4,39 250 ML
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,69 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Special 2012.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!