Gado-gado met bloemkool en tahinsaus
Gado-gado met bloemkool en tahinsaus

Hoofdgerecht

Gado-gado met bloemkool en tahinsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g sperziebonen, gehalveerd en beetgaar gekookt
2 eieren, hardgekookt en in partjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
1 bloemkool, in roosjes
4 el slederijblad, fijngehakt
Kokosolie, om in te bakken
BOEMBOE:
3 tenen knoflook
1 ui, grof gesneden
4 tl sambal oelek
2 tl ruwe rietsuiker
1 tl gemalen komijn
Snufje zout
TAHINSAUS:
150 g tahin
50 g santen (creamed coconut)
2 el azijn
2 el gembersiroop

BEreidings wijze

  1. Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten beetgaar in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en leg de roosjes uitgespreid op een schaal zodat ze kunnen afkoelen terwijl de saus gemaakt wordt.
  2. Maak een pasta van alle boemboe-ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Fruit voor de saus de boemboe 5 minuten op laag vuur in een beetje kokosolie. Voeg de santen toe en laat smelten. Giet 150 ml water erbij en roer de tahin erdoor. Breng de saus op smaak met gembersiroop en azijn. Proef op zout. Check de dikte en voeg eventueel extra water toe of kook heel zachtjes in. Haal van het vuur.
  4. Schik alle de groenten op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Schenk de saus erover (lauw of koud) en garneer met ei en selderijblad

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Special 2012.