Friszoete kip mango met rijst
Friszoete kip mango met rijst

Hoofdgerecht

Friszoete kip mango met rijst

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 650 kcal / portie

Ingrediënten lijst

130 g volkoren basmatirijst
1 rode ui
1 komkommer
1/2 mango
200 g kipdijbeenfilet in blokjes
1 bakje taugé
1 el tamarisaus
2 el sweet chilisaus
1 el bakolie
Zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Vandaag een heerlijk friszoet gerecht met kip en mango op het menu! Het vruchtvlees van mango is sappig, zacht en zoet van smaak. Het is geen probleem als de mango nog niet helemaal rijp is, tijdens het verwarmen wordt de mango ook zacht en zoet. Wist je dat een mangoboom altijd groen blijft en meestal mooie bloesem draagt, waar honing van gemaakt kan worden? Een bijzondere vrucht die verrassend lekker is in een hartig gerecht!
  2. Bereidingswijze
  3. 1. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  4. 2. Pel en snijd de ui in halve ringen. Was en snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees met een lepel eruit. Snijd de komkommer vervolgens in dunne reepjes.
  5. 3. Schil de mango en snijd in reepjes. Marineer de kipblokjes in tamarisaus en sweet chilisaus. Verhit intussen olie in een bakpan en bak de kipfilet 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Bak de ui, mango en komkommerstukken 1-2 minuten met de kip mee.
  6. 4. Breng water aan de kook voor de taugé. Blancheer de taugé door kokend water erover te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Voeg op het laatst de taugé toe aan de pan en wok kort mee.
  7. 5. Serveer de friszoete kip mango met de volkoren basmatirijst.

Boodschappen lijst

Tips

Tip: Lekker met vers limoensap en rode chilipeper. Bron: EkoMenu