Hoofdgerecht
Frisse lentebouillon met Chinese kool
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 88 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 g radijsjes, gehalveerd
- • 100 g zoete mais (potje) + 2 à 3 el vocht
- • 2 groentebouillonblokjes
- • 2 cm gember, geschild en fijngeraspt
- • 1 Chinese kool, stronk eruit en in stukken
- • 1 bosui, in dunne ringen
- • 3 el shoyu
- • 1 el mirin
- • 1 el geroosterde sesamolie
- • Kneepje citroensap
- • Mespuntje chilivlokken
- • ¼ tl zeezout
BEreidings wijze
- Voeg aan 1 liter water de bouillonblokjes toe.
- Bak in een koekenpan de Chinese kool al omscheppend 1 à 2 minuten in de sesamolie tot de bladeren wat soepeler zijn. Voeg de mirin, chilivlokken en het zeezout toe en bak heel kort (± 30 sec.) mee. De kool moet z’n bite behouden.
- Voeg de radijsjes, gember en mais + vocht van de mais toe aan de bouillon en laat 1 minuut sudderen, niet laten koken.
- Doe het koolmengsel bij de bouillon, samen met de shoyu en het citroensap, laat nog 1 minuut op laag vuur staan. Garneer met bosui.
Boodschappen lijst
- Chinese kool
2,99 1 stuk
removeadd product to cart - Mirin (zoete kookwijn)
5,85 250 ml
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Radijsjes
1,59 1 stuk
removeadd product to cart - Chilikruiden
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
3,99 250 ML
removeadd product to cart - Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Geroosterde sesamolie
6,69 250 Ml
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuk
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,39 200 ML
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!