Frisse lentebouillon met Chinese kool
Frisse lentebouillon met Chinese kool

Hoofdgerecht

Frisse lentebouillon met Chinese kool

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 88 kcal / portie

Ingrediënten lijst

150 g radijsjes, gehalveerd
100 g zoete mais (potje) + 2 à 3 el vocht
2 groentebouillonblokjes
2 cm gember, geschild en fijngeraspt
1 Chinese kool, stronk eruit en in stukken
1 bosui, in dunne ringen
3 el shoyu
1 el mirin
1 el geroosterde sesamolie
Kneepje citroensap
Mespuntje chilivlokken
¼ tl zeezout

BEreidings wijze

  1. Voeg aan 1 liter water de bouillonblokjes toe.
  2. Bak in een koekenpan de Chinese kool al omscheppend 1 à 2 minuten in de sesamolie tot de bladeren wat soepeler zijn. Voeg de mirin, chilivlokken en het zeezout toe en bak heel kort (± 30 sec.) mee. De kool moet z’n bite behouden.
  3. Voeg de radijsjes, gember en mais + vocht van de mais toe aan de bouillon en laat 1 minuut sudderen, niet laten koken.
  4. Doe het koolmengsel bij de bouillon, samen met de shoyu en het citroensap, laat nog 1 minuut op laag vuur staan. Garneer met bosui.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten lente