Filorolletjes met tofu en Aziatische dip
Filorolletjes met tofu en Aziatische dip

Bijgerecht

Filorolletjes met tofu en Aziatische dip

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 528 kcal / portie

Ingrediënten lijst

180 g tofu wokblokjes teriyaki
135 g taugé
75 g kiemen naar keuze
8 vellen filodeeg, ontdooid
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 spitskool, in dunne reepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 ui, in dunne halve ringen
2 el zonnebloemolie + extra voor bestrijken deeg
1 el nigellazaad
Zout & peper
DIPSAUS:
1 limoen, het sap
2 el ketjap
2 el sesamzaad
1 el sesamolie
1 el zoete chilisaus

BEreidings wijze

  1. Verhit 1 eetlepel van de olie en bak hierin de ui en paprika. Voeg na 2 minuten de wokblokjes en de taugé toe. Bak 1 minuut mee en haal van het vuur.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Plak steeds 2 vellen filodeeg met behulp van een beetje olie op elkaar, leg er 2 grote eetlepels van de vulling op, sla de zijkanten naar binnen en rol op. Bestrijk de rolletjes met een beetje olie en bestrooi met nigellazaad. Bak de rolletjes in de oven in 20 minuten goudbruin.
  4. Klop intussen voor de dipsaus limoensap, ketjap, zoete chilisaus en sesamolie door elkaar. Voeg het sesamzaad toe en zet opzij.
  5. Verhit, als de rolletjes in de oven bijna klaar zijn, de overgebleven olie in een wok. Bak hierin op hoog vuur de spitskool terwijl je blijft roeren. Voeg, wanneer de spitskool zacht begint te worden, de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
  6. Verdeel de spitskool over 4 borden en leg op elk bord een filodeegrolletje. Druppel er wat dipsaus over en garneer met kiemen. Serveer de overgebleven dipsaus er apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer 2021